Articole promovate

Ce tip de fațete dentare să alegi pentru un zâmbet natural?

Să zâmbești cu încredere, fără să-ți fie teamă că cei din jur te vor judeca sau te vor cataloga greșit e un ideal pentru omul modern, pentru cel care trebuie să se adapteze în orice context social. O dantură perfect aliniată, cu o culoare plăcută, cât mai albă cu putință este acum un standard de frumusețe, unul la care poți ajunge cu ajutorul fațetelor dentare.

Din dorința de a-și îmbunătăți considerabil aspectul fizic, dar și viața socială, tot mai mulți pacienți aleg să-și pună fațete dentare la clinica LLLDental și așa se face că numărul celor care se bucură azi de un zâmbet de revistă este în continuă creștere. Dar cum faci să alegi fațetele dentare potrivite, atunci când există o varietate de soluții disponibile în cabinet? Află, din acest articol, cum poți obține un zâmbet frumos, dar și natural în același timp.

Ce sunt fațetele dentare și când sunt recomandate?

Fațetele dentare sunt pelicule subțiri, realizate din materiale durabile și estetice, care învelesc dintele natural, oferindu-i un aspect deosebit. De regulă, acestea sunt recomandate pentru persoanele care prezintă spațieri sau înghesuiri, colorații, fisuri sau fracturi care, atenție, nu afectează și rădăcina.

Care sunt tipurile de fațete dentare recomandate de specialiști?

Atunci când vorbim despre estetica dentară, e clar că dorința medicului este de a-i oferi pacientului un plan de tratament care să-l mulțumească, însă e ideal să înțelegi că o decizie corectă se ia doar în colaborare cu specialistul. Acesta este cel care îți va propune tipul de fațete dentare care se potrivesc nevoilor tale, dar și bugetului de care dispui.

Pentru a obține un zâmbet cât mai natural, se recomandă adesea fațetele dentare din zirconiu. Sunt estetice, ușor de aplicat și de purtat, dar mai mult decât atât, acestea sunt cunoscute pentru rezistență. Zirconiul, în general, este un material durabil. Ca să-ți faci o idee generală, prețul fațetelor din zirconiu este de aproximativ 1800 de lei.

Cum estetica dentară vine în întâmpinarea pacienților cu mai multe opțiuni de tratament, pe lista cu tipuri de fațete dentare, există și: fațete dentare din ceramică sau fațete dentare din compozit.

  • Fațetele dentare din ceramică sunt recomandate mai ales pentru zona frontală. Ceramica, în general, este un material care oferă o estetică deosebită;
  • Fațetele dentare din compozit sunt mult mai ieftine, dar nu la fel de rezistente ca cele menționate mai sus. Din acest motiv, multe clinici au renunțat de ceva timp la această categorie.

Cum alegi fațetele dentare potrivite?

Așa cum spuneam, o alegere corectă se face doar în prezența medicului specialist. În afară de material, pentru a obține un zâmbet cât mai natural, va trebui să ai în vedere culoarea și forma fațetelor. De exemplu, mulți pacienți au tendința de a opta pentru un alb strălucitor, fără să aibă în vedere celelalte aspecte ale fizionomiei. Iată câteva sfaturi utile:

  • Alege o nuanță de alb apropiată cu albul ochilor;
  • Ia în considerare și culoare pielii. Un zâmbet mult prea alb poate arăta nefiresc, deloc natural dacă în marea majoritate a timpului pielea ta este foarte bronzată;
  • Analizează-ți forma feței. Dacă ai fața ușor alungită, s-ar putea să și se potrivească fațetele mai scurte și late. În schimb, dacă ai o față ușor rotundă, s-ar putea să ți se potrivească fațetele mai lungi și mai subțiri.

Ca atare, fațetele dentare îți pot schimba radical aspectul estetic, contribuind la îmbunătățirea calității vieții. Cum faci alegerea corectă? Sfătuindu-te cu echipa medicală. Doar un specialist îți poate recomanda ceea ce ți se potrivește.

Articole asemănătoare

Palincă de gutui – o băutură tradițională rafinată

Lucy Ionesco

Siguranța și igiena în procesul de fabricare a ciocolatei

Lucy Ionesco

Soluții de finanțare pentru nevoi mai mici sau mai mari

Ioana Badulescu