Recomandari

Ce trebuie sa stii despre slefuirea pietrei naturale

De foarte multe ori piatra naturala este alegerea preferata pentru diferite suprafete si pardoseli in locuinta personala, in cladirile de birouri, in hoteluri sau in diferite spatii destinate administratiei publice si locale. Faptul ca piatra naturala este alegerea preferata nu este o surpriza, avand in vedere rezistenta diferitelor tipuri de piatra naturala si aspectul acestora. Pe de alta parte, trebuie subliniat faptul ca piatra naturala se poate degrada in timp si va prezenta semne de uzura. In acest context este indicat sa se apeleze la firmele profesioniste pentru slefuirea pietrei naturale.

Beneficiile slefuirii profesionale a pietrei naturale

De cele mai multe ori in randul tipurilor de piatra naturala folosite pentru pardoseli si amenajari exterioare regasim marmura, granitul sau travertinul. Indiferent daca vorbim despre slefuire marmura, granit sau travertin, atunci cand apelezi la astfel de procedee profesionale vei putea sa ai parte de mai multe beneficii.

In primul rand vorbim despre faptul ca pardoseala sau suprafata din piatra naturala isi va regasi stralucirea pe care o avea in momentul montajului. Daca trecerea timpului a facut ca marmura sau granitul sa aiba un aspect fad si fara stralucire, slefuirea ii va reda stralucirea initiala. Un al doilea avantaj este dat de faptul ca vei putea sa te bucuri de o piatra naturala fara semne de uzura sau defecte. Numeroase pardoseli sau suprafete din marmura ori granit prezinta semne de uzura precum fisuri, crapaturi sau zgarieturi. Toate acestea vor putea fi restaurate prin procesul de slefuire a diferitelor tipuri de piatra naturala.

Un alt beneficiu major se refera la cresterea rezistentei acestor suprafete la factorii de mediu si la factorii externi. In slefuirea marmurei se foloseste adesea procedeul de cristalizare si/sau procedeul de impermeabilizare. Prin cristalizare sunt inchisi complet porii acestor pietre naturale. Prin urmare creste rezistenta la factorii de mediu. Impermeabilizarea inseamna aplicarea diferitelor produse si substante specifice pentru a creste rezistenta la contactul cu apa sau cu diferite lichide. Implicit vorbim despre un plus de rezistenta a acestor suprafete.

Nu in ultimul rand putem vorbi despre avantajul de a putea reda stralucirea suprafetelor din marmura, granit sau travertin, si toate acestea la costuri accesibile si fara a genera un deranj major in locuinta, in spatiul de birouri sau in hotelul unde sunt necesare astfel de interventii specifice.

Echipamente moderne pentru slefuirea pietrei naturale

Pentru a obtine rezultatele dorite si pentru a nu genera foarte mult praf sau foarte multa mizerie, procedeele specifice de slefuire profesionala a pietrei naturale sunt efectuate cu echipamente moderne de catre profesionistii in astfel de operatiuni. Indiferent daca vorbim despre slefuire granit sau marmura, sunt folosite diferite echipamente menite a reda finetea si luciul suprafetelor realizate din piatra naturala. Pentru acest lucru se folosesc cristale de diamant de diferite granulatii.

Odata ce apelezi la o firma profesionista pentru slefuirea pietrei naturale poti avea garantia faptului ca vei obtine rezultatele dorite. In acest mod vei prelungi durata de viata a suprafetelor din marmura, granit sau travertin pentru orice tip de spatiu.

Stiri pe aceeasi tema

Servicii profesionale de curatenie pentru apartamente, case si vile

Cristiana Petrariu Bota

Top motive pentru care nu mergem la stomatolog și de ce ar trebui

Cristiana Petrariu Bota

Liftingul mamar: Operația de Mastopexie

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult