Social

Ce va face DNA cu tablourile confiscate de la Valcov, Simu si Eva

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) ar putea organiza o serie de expozitii cu tablourile confiscate in cazuri celebre precum dosarele Valcov, Simu si Eva. In total, DNA a adunat peste 700 de obiecte de artă pe care vrea să le puna la dispozitia publicului in cadrul unor expozitii. Procurorii iau în calcul trimiterea unei scrisori către ministrul Culturii pentru aprobare, potrivit site-ului TVR.

Printre operele de artă se află lucrări ale unor pictori români precum Corneliu Baba, Iosif Iser, Ştefan Câlţia, Adam Bălţatu, Samuel Mützner, dar şi desene de Andy Warhol şi Pablo Picasso.

Conducerea DNA ia în calcul chiar trimiterea unei scrisori către ministrul Culturii, în care să îi recomande organizarea unei expoziţii cu tablourile sechestrate. Publicul ar avea posibilitatea să le vadă, iar expoziţia ar avea şi un rol educativ-preventiv, de descurajare a celor care cred că pot ascunde produsul infracţional dacă se erijează în iubitori de artă.

Deși legislația românească permite vânzarea bunurilor sechestrate cu acordul proprietarului (nr.r. – până la o sentinţă definitivă, proprietarii lor rămân cei de la care au fost sechestrate), totuși nu spune nimic despre folosința lor. În concluzie, acestea pot fi expuse publicului, dar cu acordul procurorului de caz.

Stiri pe aceeasi tema

Universitatile din Romania sustin nominalizarea lui Valentin Popa la Ministerul Educatiei

Ioana Badulescu

A murit Tudor Postelnicu, fost sef a Securitatii lui Nicolae Ceausescu si fost ministru de Interne

Ioana Badulescu

Ministerul Transporturilor face verificari la TAROM

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult