IT/Stiinta

Cea mai puternica racheta din lume, care intr-o zi va duce oameni pe Luna sau pe Marte, este testata astazi la Cape Canaveral

Compania SpaceX vrea să testeze marți la Cape Canaveral, în Florida, lansarea a ceea ce ar urma să fie cea mai puternică rachetă din lume, capabilă să ducă într-o bună zi oameni pe Lună sau pe Marte. La bordul rachetei testate nu se vor afla oameni, ci un manechin si un automobil Tesla.

Directorul executiv al firmei, Elon Musk, a avertizat că lansarea de probă a rachetei Falcon Heavy poate eșua, dar în caz contrar racheta se va afla în „spațiul cosmic profund” „milioane de ani”.

Agenția AFP notează că lansarea de probă ar putea fi un moment de cotitură pentru SpaceX, deja desemnată de NASA drept transportator în direcția Stației Spațiale Internaționale.

O lansare cu succes, scrie aceeași sursă, ar putea mări mult capacitatea Statelor Unite de a trimite oameni în spațiu, după încheierea programului navetelor spațiale în 2011.

Stiri pe aceeasi tema

Alexa a fost actualizata de Amazon. Acum se concentreaza pe feminism si diversitate intr-un mod adecvat

Ioana Badulescu

FALLOUT 4 – Trailerul oficial al celui mai asteptat joc al anului

Cristiana Petrariu Bota

ROTLD a introdus numele de domenii .ro cu diacritice

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult