-9.4 C
România
16 ianuarie 2021
IT/Stiinta

Cea mai rapidă maşină din lume. Bolidul va putea depăşi 1.600 de kilometri pe oră

Inginerii britanici sunt la un pas de a produce cea mai rapidă maşină din lume. Este vorba de un bolid de patru metri lungime care va depăşi 1.600 de kilometri pe oră şi care va străbate aproape 20 de kilometri în doar două minute. Vehiculul va fi testat anul viitor, când constructorii speră să bată recordul mondial de viteză la sol.
Inginerii britanici spun că au muncit cinci ani pentru a dezvolta modelul aerodinamic. Caroseria este formată din 13 straturi de materiale speciale, dintre care cinci din fibră de carbon, asemenea unui avion de vânătoare.
Bolidul va costa peste 12 milioane de euro, iar constructorii speră că vor bate vechiul record mondial de aproape 1.300 de kilometri pe oră.

Stiri pe aceeasi tema

Descoperire revolutionara! Un nou tip de celula T ar putea reprezenta tratamentul universal impotriva cancerului

Cristiana Petrariu Bota

Ploaia de meteori Orionide va lumina cerul in noaptea de 20 spre 21 octombrie

Ioana Badulescu

Concursul international Infomatrix 2015, dedicat elevilor si studentilor pasionati de IT, se desfasoara intre 14 si 18 mai la Bucuresti

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult