2.2 C
România
26 noiembrie 2022
EconomieSocial

CEC Bank va deschide filiale in tarile cu mari comunitati de romani

CEC Bank urmeaza sa deschida sucursale la nivel global, in statele unde exista comunitati numeroase de romani, a anuntat ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici.

Ministrul de Finante a precizat ca astfel romanii plecati din tara vor putea trimite bani acasa mai usor si nu le vor fi percepute nici comisioane.

Ministrul finantelor a precizat ca transferul banilor se va face fara comisioane pentru romanii care muncesc in strainatate. Acesta ar urma sa se faca prin sucursale ale CEC care vor fi deschise in strainatate in tarile cu puternice comunitati de romani.

„O posibilitate, un mecanism de transfer mult mai facil al fondurilor pe care romanii care sunt plecati in afara tarii il trimit catre familii, catre copii, catre parinti si atunci prin intermediul CEC-ului se va lansa cat de curand un pachet de masuri care sa vizeze deschiderea de sucursale, de birouri in afara tarii, unde traiesc comunitati importante de romani, pentru ca romanii de acolo sa-si poata deschide daca doresc intr-un mod mult mai facil conturi, sa foloseasca aceste birouri de transfer, si fara comisioane”, a spus Teodorovici.

Acesta a vorbit si despre „alte masuri” in sprijinul romanilor din diaspora, fara insa a le preciza. „O sa fie cu impact foarte bun, sunt masuri pe care romanii le asteapta de foarte multi ani, romanii care traiesc in afara tarii. Partea care ne bucura este aceea ca, undeva la final de mai, iunie, acest lucru se va si concretiza, astfel incat sa fie inca un sprijin pentru cei care au decis pentru motive obiective si speram temporar sa fie departe de cei dragi”, a adaugat ministrul finantelor.

Amintim ca luna aceasta Radu Gratian Ghetea a fost inlocuit la conducerea Consiliului de Administratie al CEC Bank cu Valentin Tiberiu Mavrodin, secretar de stat in Ministerul Finantelor Publice (MFP) pe probleme de trezorerie, dupa ce mandatul domnului Ghetea in fruntea bancii de stat a expirat pe 11 mai.

Related posts

MAE condamna articolul DPA: O abordare tendentioasa, care dovedeste necunoasterea istoriei. Cerem rectificarea stirii

Ioana Badulescu

Angajatii Bradet, contaminati cu bacteria E.coli. Institutul Cantacuzino: Probele in cazul a 7 angajati sunt pozitive

Lucy Ionesco

Regizorul Lucian Pintilie, in stare grava pe sectia de ATI de la Spitalul Elias din Bucuresti

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult