Breaking News

Cea mai lovita tara din Europa de coronavirus face apel la medicii plecati in strainatate sa se intoarca in tara lor natala si sa isi ajute colegii

Cehia, cea mai lovita tara din Europa de valul doi al pandemiei de coronavirus, vrea sa aduca acasa medicii plecati la munca in strainatate. Ministrul Sanatatii din Republica Ceha a facut un apel catre medicii cehi care lucreaza in strainatate sa se intoarca in tara lor natala si sa isi ajute colegii de breasla, in contextul in care statul raporteaza cifre record de infectari zilnice cu noul coronavirus.

Amintim ca Cehia este statul din Europa cel mai puternic lovit de al doilea val al pandemiei. Luni, a fost raportat un record de 11.984 de noi cazuri de infectare si 106 noi decese, intr-un stat de putin peste 10 milioane de locuitori.

Oficialii cehi au in vedere noi masuri mai dure care sa franeze cresterea exponentiala a infectarilor si nu exclud posibilitatea de a introduce o noua carantina la nivel national daca situatia se agraveaza in circa doua saptamani.

Cehia are cea mai mare incidenta cumulativa cu 905,1 cazuri la 100.000 de locuitori in ultimele 14 zile. De asemenea, incidenta cea mai mare a deceselor este tot in Cehia cu 7.1 decese la 100.000 de locuitori. Pe locul doi la mortalitate se afla Romania cu o rata de 4,5.

Apel la medicii cehi plecati in strainatate

Ministrul Roman Prymula a apreciat apelul lansat de Asociatia Medicala din Cehia (CLK), declarand ca el si colegii lui sunt ”recunoscatori pentru orice mana de ajutor”.

Presedintele acestei asociatii, Milan Kubek, a trimis mesaje medicilor cehi care lucreaza in strainatate pentru a le cere sa ii ajute pe fostii lor colegi ramasi in tara si care lucreaza in spitalele nationale.

Anestezistii si medicii specializati in terapie intensiva sunt cei de care Cehia are cea mai mare nevoie in aceasta perioada, alaturi de angajati medicali calificati.

Sute de medici si absolventi de medicina parasesc Cehia in fiecare an, cautand locuri de munca in strainatate care le ofera salarii si conditii mai bune.

Autoritatile cehe au raportat un numar record de cazuri de infectare cu noul coronavirus pentru a doua zi la rand. Joi, autoritatile cehe au raportat 9.721 de cazuri depistate in ultimele 24 de ore, un record absolut de la debutul pandemiei, dar si o crestere a numarului de teste efectuate.

La nivelul intregii Europe, Republica Ceha raporteaza cel mai mare nivel de noi infectari la 100.000 de persoane, cu 660,8 cazuri la 100.000 de persoane semnalate in ultimele 14 zile, iar pe locul al doilea se afla Belgia, cu 515,4 cazuri la 100.000 de locuitori, potrivit Centrul European de Prevenire si Control al Bolilor (ECDC).

Related posts

MAE le recomandă insistent românilor să evite călătoriile in Rusia

Ioana Badulescu

Armata Romana a intrat in posesia primelor componente ale sistemului de rachete Patriot

Lucy Ionesco

OUG privind starea de urgenta a fost data de Guvern, aceasta vizeaza si cele trei zile nereglementate de dupa starea de urgenta

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult