8.1 C
România
20 septembrie 2021
Ajutoare lunare la plata facturilor pentru familiile sau persoanele singure cu venituri mici
Social

Cei care primesc ajutor de la stat ar putea fi obligati sa lucreze in folosul comunitatii

Familiile care primesc ajutor de la stat ar putea fi obligate sa lucreze in folosul comunitatii. Prevederea este cuprinsa intr-un proiect de lege care ajunge, marti, pe masa Senatului. Camera Deputatilor este for decizional. 

Practic, cat vor munci atatia bani vor primii familiile care vor ajutor social. Practic, vor fi platiti la salariului minim brut, adica aproximativ 12 lei pe ora, conform Europa Fm.

In cazul in care refuza sa munceasca, persoanele in cauza vor pierde ajutorul financiar pe o perioada de sase luni. In prezent, legea prevede ca refuzul de trei ori al unui loc de munca duce la incetarea venitului minim garantat.

In cazul in care va primi girul senatorilor, legea va ajunge la Camera Deputatilor, care este for decizional.

Stiri pe aceeasi tema

Ministerul Justitiei a propus ca pragul pentru abuz in serviciu sa fie echivalentul salariului minim brut pe economie

Ioana Badulescu

UNJR: Raportul MCV este incomplet, nu spune nimic despre interferenta SRI in justitie

Cristiana Petrariu Bota

Cadre medicale de la SMURD Iasi pleaca in Republica Moldova pentru a oferi sprijin logistic si medical in lupta cu noul coronavirus

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult