Social

Cei mai buni si mai iubiti 10 profesori din Romania au fost premiati la gala Merito

Cei demni de respect și de admiraţie trebuie să primească recunoaștere publică, cu voce tare. Aceasta-i misiunea pe care și-o propune proiectul Merito care, zilele trecute, a premiat 10 dintre cei mai buni profesori, într-o festivitate publică desfasurata la Hotelul Mariott din București.

Daniela Ceredeev, Dan Solcan, Genelia Petrescu, Vasile Solcanu, Daniela Lica, Mariana Rusu, Cătălina Cocan, Adriana Berindeie, Simona Ivașcu și Dumitrel Toma, sunt cei 10 profesori de nota 10, premiați în gala celor mai iubiți profesori.

În România există 7.000 de școli și 50.000 de oameni de afaceri. Dacă 7.000 dintre aceștia ar adopta câte o școală, multe din problemele financiare ale învățământului ar fi rezolvate, afirmă Măriuca Talpeș inițiatoarea acestui proiect care acum se află la ediția a doua.

Gala Merito este o inițiativă pornită de la un grup de 50 de antreprenori, care au decis să aducă în față și să premieze profesorii exemplari, aceia care schimbă Romania în bine pentru eternitate.

Proiectului MERITO își propune creșterea aprecierii publice pentru meseria de profesor. Este al doilea an consecutiv când vor fi premiați 10 profesori, aleși din cele 200 de propuneri făcute. Sunt profesori din învățământul preuniversitar public, de la învățământul antepreșcolar până la învățământul postliceal, care sunt încă în activitate, fără funcții de conducere în școală. Cele mai îndrăgite discipline, și profesorii premiați anul acesta sunt: istoria, filosofia, biologia, fizica, informatica, limba română și engleză.

Proiectul Merito este o inițiativă a Fundației Romanian Business Leaders (RBL) care numără peste 300 de antreprenori și șefi de companii din România care, de aproape doi ani de zile, lucrează voluntar în proiecte concrete de antreprenoriat social, generate de ei, în domeniile EDUCAȚIEI, CULTURII ANTREPRENORIALE și BUNEI GUVERNĂRI.

Pe site-ul Radio Romania Cultural poti asculta un interviu cu Măriuca Talpeș – inițiatoarea Proiectului Merito

Stiri pe aceeasi tema

Jurnalistul Petru Calapodescu a incetat din viata

admin

Incendiu puternic la un camin de batrani din Bucuresti, o persoana a murit si alte 19 au fost ranite

Ioana Badulescu

Tragedie in familia tenismenei Simona Halep. Varul sportivei s-a sinucis la Constanta

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult