Cel mai bogat roman, scrisoare deschisa catre autoritati si mass-media
Economie

Cel mai bogat roman, scrisoare deschisa catre autoritati si mass-media

Omul de afaceri Ion Tiriac a trimis o scrisoare deschisa „in nume propriu si al companiilor grupului Tiriac” prin care invita autoritatile sa verifice activitatilepe care le desfasoara firmele sale. Totodata, cel mai bogat roman atrage atentie presei sa evite „speculatiile, dezinformarea sau informarea partiala asupra unor subiecte, doar din dorinta de senzational”. Destinatarii scrisorii lui Ion Tiriac sunt autoritatile statului si presa centrala.

Ion Tiriac a transmis aceasta scrisoare dupa ce presa a scris in ultimele zile ca DNA ar efectua cercetari in rem legate de folosirea de fonduri europene in constructia clubului „Stejarii”.

De precizat ca Ion Tiriac este cel mai bogat roman pe anul 2014, cu o avere de 1,2 – 1,3 miliarde de euro, revenind dupa patru ani, pe primul loc al clasamentului, potrivit Topului 300 – Cei mai bogati romani, realizat de revista Capital. In 2013, Tiriac ocupa locul 3 cu o avere cuprinsa intre 800-850 milioane de euro.

Poti citi si: Romanul milionar in dolari la HSBC are o poveste de viata incredibila

HotWeek.ro va prezinta mai jos scrisoarea lui Ion Tiriac.

„In atentia Autoritatilor Statului Roman si a mass-media

Stimate doamne, stimati domni,

Subsemnatul Ion Tiriac, fidel legilor Romaniei, pe care le respect atat in calitate de cetatean al Romaniei, cat si ca investitor in economia locala, partizanul transparentei, eticii si bunelor practici de afaceri, lansez pe aceasta cale o invitatie deschisa catre orice Autoritate a Statului Roman in vederea verificarii activitatilor intreprinse de catre companiile Grupului Tiriac.

Am decis sa fac acest demers public pentru a arata ca activitatea companiilor din Grupul Tiriac se face cu respectarea legilor Romaniei si pentru a pune capat speculatiilor si intoxicarilor aparute in media in ultimele luni.

Pentru aceasta, va asiguram de intreaga colaborare, transparenta si deschidere a companiilor din Grupul Tiriac in relatia cu Autoritatile Statului Roman prin punerea la dispozitie a tuturor informatiilor legal necesare acestui demers.

In acelasi timp, lansez invitatia catre presa centrala, in numele unei corecte si documentate informari a publicului, in cazul in care jurnalistii doresc sa verifice veridicitatea informatiilor obtinute din surse proprii, sa se adreseze reprezentantilor companiilor din Grupul Tiriac. Astfel, se pot evita foarte usor speculatiile, dezinformarea sau informarea partiala asupra unor subiecte, doar din dorinta de senzational.

In egala masura, va aduc la cunostinta ca vom sanctiona pe cale legala, prin demersuri active in justitie, orice act public ce aduce atingere reputatiei personale, a imaginii familiei mele sau a companiilor din Grupul Tiriac.

Cu stima,
Ion Tiriac”.

Sursa foto: Forbes

Stiri pe aceeasi tema

Analiza Bloomberg: Avansul economiei in Europa Centrala si de Est a incetinit in primul trimestru din 2018. Apogeul cresterii economice in Romania s-a incheiat

Ioana Badulescu

Legea darii in plata are nevoie de cateva amendamente, sustine Ghetea

Cristiana Petrariu Bota

Semnal de alarma privind programul de ajutor de minimis: Sunt afectate 500 de companii si peste 4.000 de locuri de munca

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult