Cel mai mare aeroport din Europa va crea o zona speciala pentru pasagerii care vin din tari cu noul coronavirus

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota ianuarie 22, 2020 20:04

Cel mai mare aeroport din Europa va crea o zona speciala pentru pasagerii care vin din tari cu noul coronavirus

Aeroportul Heathrow din Marea Britanie va crea o zona speciala pentru pasagerii care sosesc din tari unde a fost depistat noul coronavirus, aparut initial in China, informeaza Sky News. Cel mai mare aeroport din Europa este tranzitat anual de aproape 80 de milioane de pasageri. 

Grant Shapps, secretarul britanic pentru Transporturi, a declarat pentru Sky News ca in aeroportul Heathrow se contruieste o zona separata unde vor fi verificati calatorii care sosesc in Marea Britanie din zonele unde a fost raportat virusul.

“Aceasta zona se construieste pentru a ne asigura ca exista un loc separat unde vor fi primiti calatorii care sosesc direct pe Heathrow”, a spus Shapps.

Pana acum au fost raportate 440 de cazuri de infectare cu coronavirus in China, iar noua persoane au murit. Au fost raportate cazuri si in SUA, Japonia, Thailanda si Coreea de Sud, existand suspiciuni de imbolnavire in Australia si Filipine.

Alte 2.197 de persoane care au intrat in contact cu persoane infectate au fost plasate in carantina, iar dintre acestea 765 au fost scoase de sub observatie, intrucat nu au prezentat simptome ale infectiei, a anuntat Li Bin, vicepresedintele Comisiei Nationale de Sanatate din China. Oficialul a adaugat ca exista indicii potrivit carora virusul se transmite pe cale aeriana.

Aeroportul Heathrow este cel mai aglomerat din Europa, fiind tranzitat anual de aproape 80 de milioane de pasageri, dar si al treilea cel mai aglomerat aeroport la nivel mondial, dupa Atlanta (SUA) si Beijing (China).

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.