Cele mai bune finisaje pentru birou
Recomandari

Cele mai bune finisaje pentru birou

Biroul are o importanță la fel de mare ca orice altă încăpere a locuinței tale. Fie că vorbim de cel de acasă unde ai activități ce permit munca remote, fie că vorbim de cel de la serviciu, o amenajare atentă a acestuia vine cu numeroase beneficii.

Deși cei mai mulți antreprenori aleg un design interior birouri minimalist cu accent pe funcționalitate și pe lucrurile care pot duce la desfășurarea sarcinilor, nu înseamnă că e suficient ca să-ți păstrezi angajatul la locul de muncă sau ca acesta să fie extrem de productiv.

Oamenii de știință au descoperit că munca de birou poate avea efecte negative asupra vieții private, iar estetica biroului și modul în care acesta este amenajat influențează nu doar confortul, ci și productivitatea, calitatea rezultatelor sau întreaga viață profesională. Așadar, se recomandă o atenție sporită în amenajare biroului, pentru a putea oferi angajaților acea senzație de liniște, grijă și siguranță pe care ei o caută în orice loc. În acest context, finisajele joacă un rol important atât estetic, cât și funcțional, doar că, având în vedere varietatea ridicată și pentru a respecta toate aspectele enumerate mai sus, alegerea acestora se poate dovedi o adevărată provocare.

Avem, însă, câteva recomandări pentru tine, la care sperăm sa apelezi atunci cand ai sarcina de amenajare a biroului.

Tipuri de finisaje recomandate pentru birou

Fototapetul

Fototapetul este o soluție tot mai utilizată în cadrul birourilor personale și al sălilor de conferințe. Acesta poate oferi un plus de culoare, în timp ce transformă mediul de lucru din unul închis, într-unul cu o estetică plăcută, contribuind la senzația de relaxare a angajaților.

Pereți din sticlă

Siguranța și productivitatea angajaților poate fi asigurată chiar și prin montajul unor pereți despărțitori de sticlă care, nu doar că au un aspect elegant, dar totodată prezintă și proprietăți fonoabsorbante. Sunt folosiți pentru delimitarea birourilor individuale sau a sectoarelor de lucru, permițând o organizare mult mai eficientă.

Finisaje din lemn

Nici finisajele din lemn nu sunt mai prejos atât când vine vorba de estetică, cât și de funcționalitate. Lemnul este ideal pentru amenajările cu un aspect clasic modern sau minimalist, acest tip de finisaj fiind cunoscut pentru atât pentru rolul decorativ cât și pentru cel izolant. Cel mai frecvent sunt folosite pentru amenajarea pardoselii.

Finisaje din piatră

O abordare inedită poate fi reprezentată de finisajele din piatră și cărămidă pentru ca redau unui birou un aer industrial și modern. Aceste birouri sunt extrem de interesante prin modalitatea în care se armonizeaza cu alte elemente decorative și oferă impresia unor spații rustice relaxante.

Dacă ești la început de drum în ceea ce privește amenajarea unui birou sau a unei astfel de clădiri, îți recomandăm să oferi o atenție sporită în alegerea finisajelor, cât și în alegerea pieselor de mobilier și a decorațiunilor. Dacă nu ești ferm convins că ai făcut cele mai bune alegeri sau vrei să economisești timp și să nu dai greș, apelează la specialiștii în design interior de la ESHO. Ai certitudinea în acest mod că vei amenaja cu succes birouri moderne care să îmbine utilul cu plăcutul.

Stiri pe aceeasi tema

Trei moduri prin care poți economisi timp prețios cu Thermomix

Cristiana Petrariu Bota

Ceasuri vesele pentru copii

Cum poți preveni în oraș accidentele auto

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult