Vine sezonul rece si trebuie sa ne pregatim corpul sa lupte impotriva racelii. Este important sa nu subestimam aparitia racelilor si sa prevenim. Daca va doare capul, simtiti arsuri la nivelul ochilor si stare febrila, cu siguranta ceva nu este in regula si va paste o raceala.
Toamna si iarna sunt anotimpurile in care corpul nostru este cel mai sensibil la raceli. Chiar daca nu resimtiti schimbarea, vantul este deja mult mai rece si incet-incet in garderoba revin jachetele, esarfele si cizmele de toamna.
Daca nu luam masuri impotriva racelii, riscam sa suferim mai mult decat este cazul. Fie ca s-au instalat primele simptome, fie ca nu, va prezentam mai jos cateva sfaturi despre cum sa tratati sau sa preveniti raceala, prin alimente si bauturi naturale.
1. Introduceti in alimentatie ovaz si orz. Acestea contin substante care imbunatatesc sistemul imunitar si pot lupta cu boala, avand si rol de antibiotic.
2. Incercati sa mancati cat mai des ardei iute sau hrean. Se stie faptul ca ardeiul iute si hreanul sunt campionii racelii, luptand cu succes cu virusii si bacteriile.
3. Siropul de ceapa sau ceaiul de ceapa te scapa de tuse. Se recomanda ca ceaiul sa fie facut din ceapa cu tot cu coaja.
4. Cresteti doza mare de vitamina C. Cea mai la indemana sursa de vitamina C este lamaia, asadar folositi lamaie, prin consumul de limonada sau ceai cu lamaie.
5. Ceaiul de ghimbir si supa de usturoi fac minuni in combaterea racelii. USTUROIUL este un bun antiseptic, antiviral, antibacterian si antifungic.
6. Nu uita sa consumi fructe si legume.
7. Consumati miere de albine si cat mai multe alimente proaspete si naturale.