8.4 C
România
26 februarie 2024
Cele mai populare destinații turistice din România
Turism

Cele mai populare destinații turistice din România

2021 a fost un an bun pentru turismul din țara noastră, iar autoritățile au anunțat recent cum arată topul celor mai vizitate destinații.

1. Litoralul Mării Negre – În 2021, peste 1 milion de turiști au mers pe litoralul Mării Negre și puțin a lipsit ca recordul stabilit în 2019 să fie doborât. Litoralul este ofertant pentru toată lumea, de la tineri în căutare de distracție până la persoane care sunt în căutarea liniștii. În general, cei ce doresc să se distreze merg în zona de nord a litoralului, în Mamaia, dar și Costinești este o altă stațiune recunoscută pentru stilul vibrant pe care îl oferă. În plus, în sudul litoralului este Vama Veche, o stațiune ce multora le stârnește cu siguranță nostalgii. Familiile aleg în general stațiuni precum Olimp și Eforie, în timp ce cei care vor să aibă parte de multă liniște merg la Corbu. Sezonul turistic de pe litoral se deschide la 1 mai, când au loc deja tradiționalele petreceri. Dar cei mai mulți aleg să meargă la mare între 1 iulie și 1 septembrie, când temperatura este cea mai bună pentru plajă. Totodată, interesul pentru litoralul românesc a crescut și prin prisma festivalului Neversea, ce are loc anual în Constanța.

2. București – Aproape 900 de mii de oameni au vizitat capitala în 2021. De asemenea, este cea mai populară destinație turistică din țara noastră în special pentru străini. Foarte mulți străini profită de biletele ieftine de avion disponibile și vin să facă city break-uri în capitala României. Străinii sunt interesați în special să viziteze Casa Poporului, să vadă muzeul lui Nicolae Ceaușescu și să afle mai multe despre viața românilor. Desigur, și distracția din Centrul Vechi este arhicunoscută, astfel că Bucureștiul este o destinație potrivita și pentru cei care vor să aibă câteva zile cu muzică și mâncare buna. Totodată, Bucureștiul a devenit o destinație și pentru mulți oameni care joacă poker. În capitală sunt organizate constant turnee de top la care participă mulți străini. Un exemplu a fost 888poker LIVE Buchares Festival, organizat anul trecut la Hotelul Intercontinental. La acest turneu au participat mulți jucători profesioniști din străinătate, dar și jucători de poker online in Romania, pe platforma 888poker, care au obținut biletele de participare după ce au jucat în calificările de pe Internet.

3. Brașov – Aproximativ 500 de mii de oameni vizitează anual Brașovul, considerat unul dintre cele mai frumoase orașe din țara noastră. Ce-i drept, acest oraș are un vibe relaxant, oamenii sunt foarte calzi și ai numeroase străzi pietonale pe care poți să te plimbi în timp ce admiri arhitectura superbă a clădirilor. De asemenea, Brașovul este o destinație potrivită și pentru cei care vor să meargă în drumeții pe munții din zona, dar și una culinară în care poți încerca mâncăruri bine alese și preparate. Și foarte mulți străini ajung în Brașov, iar în excursiile lor cu siguranță fac vizite și la obiectivele turistice din jurul orașului, precum Castelul Bran, unde vor să afle mai multe despre legenda lui Dracula, sau castelul Peleș din Sinaia, pentru a descoperi unul dintre cele mai frumoase obiective turistice din țara noastră.

4. Cluj-Napoca – Un oraș care a înregistrat o dezvoltare impresionantă în ultimii ani și care ocupă locul 4 în topul celor mai vizitate locuri din România în 2021. Aproape 300 de mii de turiști au fost în Cluj-Napoca în 2021, atrași în general de organizarea bună a acestui oraș, de mâncarea bună și de numeroasele zone pietonale și clădirile restaurate. Cluj-Napoca s-a dezvoltat enorm în ultimii ani și a devenit și o zonă în care tot mai mulți oameni se relochează pentru a locui. În industria IT au fost create multe locuri de muncă, iar Cluj-Napoca a devenit cel mai scump oraș din Romania în domeniul imobiliarelor. Dar cei care vizitează Cluj-Napoca merg în general pentru evenimentele culturale, pentru festivalul de muzică Untold ori pentru numeroasele evenimente sportive ce au loc aici. De asemenea, cei ceare vizitează Cluj-Napoca merg cu siguranță și într-o excursie la salina de la Turda, una dintre cele mai impresionante din Europa. Trebuie spus însă că prețurile din Cluj-Napoca au ajuns în multe situații să le depășească pe cele din București.

5. Sibiu – Aproximativ 275 de mii de turiști au vizitat Sibiul în 2021, cifră ce vine să confirme statutul pe care acest oraș – destul de mic – îl are în topul preferințelor turiștilor. Sibiul este recunoscut ca fiind unul dintre cele mai frumoase orașe din România, mai ales că are multe clădiri colorate, atât de apreciate de turiști. De asemenea, muzeul Astra din Sibiu este cu adevărat impresionant, la fel ca Piața Sfatului, unde oamenii pot petrece câteva ore bune pentru a se relaxa, în timp ce mănâncă bine. Totodată, Sibiul este recunoscut și pentru căldura cu care oamenii îi întâmpină pe turiști. Așadar, este o destinație tocmai bună de vizitat în orice perioadă a anului, mai ales că aici se organizează și unul dintre cele mai frumoase Târguri de Crăciun din țara noastră.

Related posts

Ce trucuri folosesc clientii fara bani in cluburile din Mamaia pentru a parea bogati. San Robineto, in loc de Evian sau Perrier!

Ioana Badulescu

Soci – Сочи, orasul din Rusia supranumit capitala neoficiala a Rivierei caucaziene

Lucy Ionesco

Cascada Bigar a inghetat. FOTO – VIDEO cu sloiurile uriase de gheata

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult