Gambling

Cele mai populare jocuri de cazinou practicate în România

Industria de cazinouri și gambling are o istorie bogată în România, cu primele cazinouri construite înainte de 1900, iar aici amintim cazinoul din Vatra Dornei, cazinoul din Băile Herculane sau vestitele cazinouri din Sinaia și Constanța.

Cu toate că este un subiect tabu chiar și în zilele noastre, nu este o industrie nouă pe aceste meleaguri, iar românii au practicat și practică aceste jocuri de cazinou încă din cele mai vechi timpuri. La început au ales cazinourile și sălile fizice, iar în prezent există numeroase cazinouri online și platforme de jocuri ce pot fi accesate din confortul de acasă, așa cum este și Casino7 unde se pot practica mii de jocuri, de la clasicele sloturi la jocurile de masă.

Inevitabil, au apărut și întrebări despre cele mai populare jocuri de cazinou practicate de români, iar mai jos dezvoltăm un posibil clasament al preferințelor.

Sloturile

Dacă analizăm numărul de săli de jocuri existente în România, putem concluziona că păcănelele sunt cele mai practicate jocuri. Sloturile sunt distractive și atractive, care nu necesită niciun fel de strategie pentru a fi practicate. De asemenea, sloturile au o grafică

Pentru a juca sloturi, trebuie doar să încărcați contul, să alegeți jocul preferat și să apăsați butonul (sau să trageți de manetă) pentru a activa sistemul. Aparatul mecanic sau digital va dezvălui o combinație de simboluri. În funcție de combinație, câștigați sau pierdeți. În unele cazuri, puteți declanșa diferite bonusuri, jackpoturi progresiv, rotiri gratuite etc. Versiunea online a sloturilor oferă mii de opțiuni diferite cu tot felul de matrici și teme. De obicei, vin și cu bonusuri și promoții atractive.

Ruleta

Ruleta este al doilea cel mai practicat joc din România. Este un joc de masă popular întâlnit în majoritatea cazinourilor. Implică o roată care se învârte, pe care regăsim buzunărele individuale prevăzute cu numere de la 1 la 36. Respectivele sloturi au, de asemenea, culori alternante de roșu și negru.

Jucătorii pot plasa un pariu pe număr, pe culoare, pe par sau impar, dar și pe grupuri de numere sau combinații de pariuri. Este un joc simplu, care nu necesită prea multe strategii, dar există un regulament și stiluri de joc ce pot crește șansele de reușită.

Toate variantele de ruleta implică roata care se învârte cu sloturi numerotate care alternează în culori. Cu toate acestea, principala diferență este în regulile și ritmul jocurilor.

Poker

Jocul de Poker este pe poziția a treia în preferințele românilor. Este un joc ce se bazează pe reguli simple, dar șansele de reușite sunt influențate de ceilalți jucători aflați la masă. Dacă alegeți să jucați într-un cazinou, casa are o marjă mică de câștig. Există diferite variante disponibile, așa că asigurați-vă că verificați regulile și tabelul de plăți înainte de a începe să jucați.

Blackjack

Blackjack este un joc de cazinou pe care îl puteți găsi oriunde în lume, indiferent de cazinou fizic sau online. Blackjack-ul a apărut în Franța în anii 1700 și este o adaptare a unui joc de cărți similar. Blackjack-ul necesită mult mai multă abilitate decât credeți, fapt pentru care este pe poziția a patra într-un top al preferințelor.

Jocul este antrenant, iar rivalitatea este între jucători și dealer. Iată cum funcționează jocul: jucătorii primesc două cărți cu fața în sus, în timp ce dealerul afișează o carte cu fața în sus și una întoarsă invers. Scopul jucătorilor este acela de a avea o sumă a cărților cât mai aproape de 21, dar fără a depăși acest număr, și evident să fie mai mare față de cea a dealerului. Cârțile de la 2 la 10 au valoare nominală, AS are valoare 1 sau 10, în timp ce cărțile J, Q și K au valoare 10.

În ciuda controverselor sociale, jocurile de cazinou sunt și vor exista în viața noastră socială. Cu excepția sloturilor, multe alte jocuri pot fi practicate și acasă alături de prieteni, fiind un catalizator social. Jucați cumpătat, prudent și tratați gamblingul ca o formă de divertisment, nu o sursă de venit.

Foto: unsplash.com

Articole asemănătoare

Top filme despre jocuri de noroc de pe Netflix pe care trebuie să le vezi

Lucy Ionesco

Ruleta online vs ruleta live. Ce să alegi?

Ioana Badulescu

Inteligența artificială în viața de zi cu zi: poate aceasta îmbrăca forma unui prieten virtual?

Ioana Badulescu