2.2 C
România
28 februarie 2021
Reactorul de la Cernavoda a fost oprit, centrala functioneaza cu o singura unitate. Premierul a trimis Corpul de Control
Stiri locale

Centrala de la Cernavoda va opri cele doua reactoare nucleare

Centrala de la Cernavodă va opri, pe rând, cele două reactoare nucleare pentru o serie de lucrari de intretinere. Compania de stat Nuclearelectrica, care administrează centrala nucleară din Cernavodă, a anunţat, joi, că în 2 mai, la ora 01:00, unitatea 1 va fi deconectată controlat de la Sistemul Energetic Naţional pentru lucrări de mentenanţă care, potrivit procedurilor centralei, se pot realiza numai cu reactorul în stare oprită.

Astfel, Unitatea 1 a Centralei de la Cernavoda va fi deconectată pe 2 mai, la ora 01:00, de la Sistemul Energetic National, pentru lucrari de mentenanta. Practic, vor fi înlocuite componentele unor instalaţii. În 6 mai, după repornirea reactorului 1, va fi oprit reactorul 2, pentru o lună.

Cele două unităţi de la Cernavodă asigură aproape 20% din producţia totală de electricitate a ţării.

Nuclearelectrica a realizat anul trecut o producţie netă de energie în scădere la 10.388 GWh, de la 10.709 GWh în anul 2015.

 

Stiri pe aceeasi tema

Oferta la biletele de avion Blue Air spre si dinspre Constanta

Ioana Badulescu

Locuri de munca in judetul Neamt. Ce posturi vacante sunt in acest moment in institutiile publice nemtene

Cristiana Petrariu Bota

Localitati fara energie in judetul Constanta, E-Distributie Dobrogea prezinta situatia deranjamentelor din sudul tarii

Delia Ion

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult