22.8 C
România
4 octombrie 2023
Centrul de Transplant Hepatic din Iasi s-a deschis la Spitalul Sf. Spiridon
Stiri locale

Centrul de Transplant Hepatic din Iasi s-a deschis la Spitalul Sf. Spiridon

Centrul de Transplant Hepatic din Iasi si-a deschis portile la Spitalul Sf. Spiridon. Este primul Centru de transplant hepatic din Moldova, alte doua astfel de clinici fiind in Bucuresti, dar listele lor de asteptare erau tot mai lungi. Primul transplant hepatic la Centrul din Iasi s-ar putea realiza in mai putin de o luna. 

La inaugurare a venit special din Capitala doctorul Irinel Popescu, coordonatorul Centrului de transpant hepatic de la Fundeni.

Centrul de Transplant Hepatic din Iasi va avea la dispozitie doua sali de operatie in terapie intensiva si alte trei sali chirurgicale, doua rezerve post-operatorii si una pre-operator pentru pregatirea pacientului.

Conducerea unitatii medicale a investit peste 700 de mii de lei in aparatura special destinata transplantului hepatic, dar si in lucrarile de reabilitare, esentiale pentru obtinerea acreditarii. La nivel national, peste 400 de pacienti asteapta un transplant de ficat; zeci dintre ei sunt in zona Moldovei.

Related posts

Militarii de la Academia Fortelor Terestre din Sibiu sunt in doliu, maistrul militar Aurelian Ion Irimia a plecat la ceruri

Teodora Badescu

Cod Rosu de inundatii in Brasov si Covasna. Peste 100 de persoane din Lunca Marcusului vor fi evacuate

Ioana Badulescu

Accident in Sibiu, intre Seica Mare si Medias, soldat cu un mort si patru raniti

Delia Ion

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult