Centrul Infotrafic a transmis o atentionare pentru soferi

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota noiembrie 25, 2016 15:10

Centrul Infotrafic a transmis o atentionare pentru soferi

Centrul Infotrafic a transmis, vineri, o atenţionare pentru şoferi, conform mesajelor de atenţionare meteorologică cu cod galben, emise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) în judeţele Cluj, Bacău, Neamţ, Hunedoara, Iaşi, Botoşani, Suceava, Alba, Braşov, Harghita, Sibiu şi Mureş. In aceste zone se va semnala, local, ceaţă, care va determina scăderea vizibilităţii sub 200 de metri şi izolat, sub 50 de metri, cu posibilitatea depunerii de polei.

Totodata, centrul Infotrafic informează că, pe parcursul zilei de astăzi, pe autostrada A1 Bucureşti – Piteşti se vor executa diferite lucrări, pe sensul de mers către Bucureşti, astfel:

Vineri dimineata, în judeţul Cluj se semnala ceaţă pe DN1, în zona localităţii Stejăriş, vizibilitatea fiind scăzută sub 50 de metri. În judeţul Alba se semnala in cursul diminetii, de asemenea, ceaţă pe raza întregului judeţ, cu vizibilitatea scăzută sub 50 de metri, pe alocuri.

Pe autostrada A1 Sibiu – Deva, traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ceaţă care variază ca şi densitate; astfel, pe tronsonul Cunţa – Deva (km 292 – 368) vizibilitatea este între 50 şi 100 de metri, iar între km 280 – 292, vizibilitatea este între 50 şi 200 de metri. Atenţie! La km 312, în zona Sebeş, pe sensul de mers Deva – Sibiu, circulaţia este restricţionată pe benzile 1 şi de urgenţă, din cauza unei tamponări în care au fost implicate trei autovehicule.

În judeţul Buzău, se semnalează ceaţă pe DN2(E85), cu vizibilitate sub 100 de metri, şi pe DN22 Râmnicu Sărat – Brăila, cu vizibilitate sub 50 de metri.

Mai îngreunat din cauza ceţii se circulă şi în judeţul Neamţ, pe DN2(E85), unde vizibilitatea este scăzută sub 50 de metri între km 320 – 364. Pe autostrada A3 Bucureşti – Ploieşti, se semnalează ceaţă între km 55 şi 68, vizibilitatea fiind între 300 şi 350 de metri.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române recomandă conducătorilor auto să manifeste prudenţă sporită la volan, să adapteze viteza de deplasare condiţiilor concrete de drum (mai ales în condiţiile unui carosabil alunecos), să nu se angajeze în depăşiri riscante, să mărească distanţa în mers, între autovehicule, şi să folosească luminile de ceaţă împreună cu cele de întâlnire.

A1 BUCUREŞTI – PITEŞTI: APLICARE MARCAJE RUTIERE ŞI LUCRĂRI DE FREZARE-ASFALTARE 

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, pe parcursul zilei de astăzi, pe autostrada A1 Bucureşti – Piteşti se vor executa diferite lucrări, pe sensul de mers către Bucureşti, astfel:

între km 73+600 – 73+400, pe banda a doua – lucrări de frezare – asfaltare;

între km 55 – 44, pe banda a doua – aplicare marcaje rutiere;

între km 32 – 31, pe banda a doua – lucrări de frezare – asfaltare;

între km 29 – 28, pe prima bandă – lucrări de frezare – asfaltare;

între km 12 – 11, pe banda a doua – lucrări de frezare – asfaltare;

între km 12+500 – 11+800, pe banda de urgenţă şi pe banda de intrare pe Centura Municipiului Bucureşti – lucrări de frezare – asfaltare.

Atenţie! între km 50 şi 120 se semnalează ceaţă, care variază ca şi densitate, însă vizibilitatea nu este foarte scăzută.

Pentru a nu fi implicați în evenimente rutiere nedorite, recomandăm conducătorilor auto să circule prudent, să semnalizeze din timp şi să se asigure înainte de a schimba banda de circulaţie.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.