7.9 C
România
26 septembrie 2021
INFOTRAFIC - DRUMURI INCHISE
Infotrafic

Centrul Infotrafic: Circulatia rutiera pe DN7 – sensul catre Pitesti – se desfasoara ingreunat

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că din cauza numărului mare de autovehicule, circulația rutieră pe sensul către Pitești al DN7 Râmnicu Vâlcea – Pitești se desfășura îngreunat in jurul orei 16.15. Conducătorii auto sunt sfătuiți să manifeste disciplină în trafic și să respecte indicațiile polițiștilor rutieri prezenți pe teren.

TRAFIC ÎNGREUNAT PE VALEA PRAHOVEI 

Centrul INFOTRAFICinformează că din cauza numărului mare de autovehicule, circulația rutieră pe sensul de coborâre al DN1 Brașov – Ploiești se desfășura îngreunat în coloană, in cursul acestei dupa-amiezi, între stațiunile montane Predeal (județul Brașov) și Bușteni (județul Prahova).

Conducătorii auto care doresc să se deplaseze pe ruta Brașov – Ploiești sunt sfătuiți să utilizeze DN1A Săcele – Cheia – Vălenii de Munte. Automobiliștii care doresc să se întoarcă din Brașov în Capitală pot folosi, pentru a evita ambuteiajele, ruta Brașov – DN73 – Râșnov – Bran – Câmpulung – Pitești – A1 – Pitești – București.

SITUAŢIA TRAFICULUI LA ORA 07.00

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că sambata dimineata nu erau anunțate drumuri naționale sau autostrăzi cu circulația întreruptă din cauza vremii nefavorabile sau a unor evenimente rutiere, nici probleme majore privind fluența traficului pe arterele principale.

Precizăm însă că pe mai multe drumuri naționale din țară, circulația rutieră se desfășoară în condiții de iarnă. Semnalăm aici DN7C (în județul Argeș), DN7A Voineasa (județul Vâlcea) – limita cu județul Hunedoara, DN67C Novaci – Rânca (în județul Gorj), DN18 (în județul Maramureș), DN11C (în județul Covasna), DN17 și DN2E, în județul Suceava.

Având în vedere și atenționările nowcasting de vreme rea, emise în această dimineață de către Administraţia Naţională de Meteorologie, valabile pentru multe județe ale țării, recomandăm conducătorilor auto să circule prudent, cu viteză adaptată condiţiilor meteo-rutiere, să păstreze o distanță corespunzătoare în mers, să nu se angajeze în efectuarea unor manevre riscante în trafic, să nu acţioneze brusc mecanismele de direcţie şi frânare şi, pe sectoarele de drum cu carosabil alunecos, să utilizeze cu precădere frâna de motor. Atenţionăm conducătorii auto că, pe drumurile acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, anvelopele de iarnă sunt obligatorii.

Amintim că, începând cu data de 1 noiembrie 2016, au fost închise câteva tronsoane ale unor drumuri naţionale (care se încadrează la nivelul IV de viabilitate sau conform regulamentelor de funcţionare) pentru perioada de iarnă. Acestea sunt:

-DN7C-Transfăgărăşan, pe tronsonul Piscu Negru (km 104, judeţul Argeş) – Bâlea-Cascadă (km 130+800, judeţul Sibiu) – până în data de 30 iunie 2017, cu posibilitate de modificare, în funcţie de starea zăpezii şi condiţiile meteo;

-DN67C-Transalpina, pe tronsonul Rânca (km 34+800, judeţul Gorj) – Şugag (km 79+200, judeţul Alba) – până în data de 31 martie 2017, cu posibilitate de prelungire, în funcţie de starea zăpezii şi condiţiile meteo;

-DN17D, în Munţii Rodnei (Pasul Rotunda), pe tronsonul nemodernizat, între Valea Mare, Şanţ (km 86+100, judeţul Bistriţa-Năsăud) şi Cârlibaba (km103+632, judeţul Suceava), până în data de 31 martie 2017;

-DN1R, în Munţii Apuseni (Pasul Ursoaia), între Poiana Horea (km 58+550, judeţul Cluj) şi Mătişeşti (km 62, judeţul Alba), până în data de 31 martie 2017.

Stiri pe aceeasi tema

Pe Autostrada Soarelui, pe sensul de mers Bucuresti – Constanta, se desfasoara lucrari de reparatii

Ioana Badulescu

Tramvaiul 41, suspendat timp de doua zile de RATB

Ioana Badulescu

Doi soferi, prinsi cu peste 200 km/h pe autostrada A3 Bucuresti – Ploiesti

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult