INFOTRAFIC, 1 noiembrie 2017. Drumuri inchise sau cu circulatia restrictionata
Infotrafic

Centrul Infotrafic – Situatia drumurilor din Romania in contextul inundatiilor

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe DN2, la kilometrul 154, în zona localităţii Slobozia Bradului, judeţul Vrancea, s-a acumulat apă pe suprafaţa carosabilă pe o porțiune de 15-20 de metri, ca urmare a ploilor abundente. Circulaţia rutieră se desfăşoară îngreunat, primele benzi ale ambelor sensuri de mers fiind mai afectate şi existând risc de acvaplanare.

Şi tot pe DN2, dar la kilometrul 130, în afara localităţii Zărnești, judeţul Buzău, există revărsare de apă pe carosabil, traficul desfăşurându-se şi în această zonă cu dificultate.

UPDATE – JUDEŢUL TELEORMAN: TRAFIC PE UN FIR PE DN 6F Ora: 11:45

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că în judeţul Teleorman, pe DN 6F Varianta de ocolire a mun. Alexandria, a avut loc un eveniment rutier, în care au fost implicate un microbuz de transport marfă şi un autoturism. Cauza producerii a fost neacordarea de prioritate de către şoferul microbuzului, iar în urma impactului a rezultat rănirea uşoară a unei persoane. Circulaţia rutieră se desfăşoară pe un singur fir, alternativ, prin dirijare.

UPDATE – JUDEŢUL BUZĂU: TRAFIC OPRIT PE DN 10 Ora: 11:15

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că începând cu ora 11:15, se închide total circulaţia rutieră pe DN 10 Buzău – Braşov, din cauza pietrelor care cad pe suprafaţa carosabilă la kilometrul 78, în zona barajului Siriu. Traficul este deviat la Cislău pe DJ 102B, spre Vălenii de Munte.

Citeste si: Departamentul pentru Situatii de Urgenta a activat grupurile operative in noua judete, in contextul avertizarilor meteo de ploi abundente

Totodata, pe DN 13, în localitatea Chendu, judeţul Mureş, a avut loc un eveniment rutier, în care au fost implicate 2 autocamioane. Cauza producerii a fost depăşirea neregulamentară, impact în urma căruia a rezultat rănirea gravă a unuia dintre şoferi. Circulaţia rutieră este oprită momentan pe ambele sensuri de mers.

În perioada 21 iunie – 6 iulie 2018, pe autostrada A1 Deva – Nădlac, din cauza lucrărilor efectuate la partea carosabilă în zona localităţii Belinţ, din judeţul Timiş, pe tronsonul kilometric 468+500 de metri – 463+500 de metri, traficul rutier va fi deviat de pe sensul către Deva pe sensul către Nădlac.

La nivelul ţării erau închise circulaţiei rutiere patru drumuri naţionale (date valabile pentru miercuri dimineata):

– DN 21A între Bărăganul (judeţul Brăila) şi Ţăndărei (judeţul Ialomiţa), pe tronsonul kilometric 0 – 21, până la data de 30.06.2018, pentru efectuarea lucrărilor de reparaţii asupra părţii carosabile;

– DN 7C Transfăgărășan între Piscu Negru (judeţul Argeş) şi Bâlea Cascadă (judeţul Sibiu), pe tronsonul kilometric 104 – 131, până la finalul lunii iunie 2018, conform Regulamentului de Funcţionare nr. 524/2015;

– DN 12B Târgu Ocna – Slănic Moldova (judeţul Bacău), la kilometrul 0+450 de metri, din cauza alunecărilor de teren ce au condus la tasarea platformei drumului şi apariţia fisurilor la partea carosabilă;

– DN 66A între Câmpu lui Neag (judeţul Hunedoara) și Cerna Sat (judeţul Gorj), între kilometrii 47 şi 88, până la finalul anului 2018, ca urmare a alunecărilor de teren, căderilor de copaci sau cedărilor de terasament.

Având în vedere că plouă în cantităţi mari în aproape toată ţara, iar vizibilitatea se reduce semnificativ, facem câteva recomandări conducătorilor auto, pentru a preîntâmpina producerea de evenimente rutiere:

Asiguraţi-vă înainte de a pleca la drum că aveţi funcţionale sistemele de iluminare-semnalizare şi de climatizare-dezaburire şi folosiţi-le adecvat.

Adaptaţi viteza la condiţiile de drum, luând în calcul faptul că distanţa de frânare creşte substanţial.

Păstraţi distanţa în mers, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă.

Nu efectuaţi manevre riscante.

Utilizaţi luminile de întâlnire şi pe timpul zilei.

Evitaţi acţionarea bruscă a direcţiei şi a frânei.

Nu vă angajaţi în depăşiri fără a avea o bună vizibilitate.

Efectuaţi fiecare manevră în trafic numai după o temeinică asigurare.

Circulaţi cu foarte mare atenţie, pentru a putea evita orice obstacol.

Stiri pe aceeasi tema

INFOTRAFIC: Atentie in Caras-Severin, caderi de pietre pe DN57

Cristiana Petrariu Bota

Autostrada Lugoj-Deva va fi gata in aproximativ patru luni

Ioana Badulescu

CNADNR a deschis un tronson de pe autostrada Timisoara-Lugoj cu 7 luni mai devreme

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult