-0.5 C
România
8 decembrie 2021
Centrul medical COVID din Bucuresti, inaugurat de Iohannis in stare de urgenta, ar fi fost cedat unei clinici private
Social

Centrul medical COVID din Bucuresti, inaugurat de Iohannis in stare de urgenta, ar fi fost cedat unei clinici private

Ministerul Sanatatii ar fi cedat pavilionul COVID de 350 de paturi, inaugurat de presedintele Klaus Iohannis in luna aprilie in nordul Capitalei, catre o clinica privata pentru triaj, scriu jurnalistii de la Libertatea. In timp ce spitalele sunt sufocate de pacienti infectati cu coronavirus, centrul medical construit din donatii nu are deocamdata o utilitate in acest sens.

Potrivit sursei citate, centrul medical destinat initial pacientilor cu COVID-19 ar fi fost cedat de Ministerul Sanatatii catre cei de la Monza. Colaborarea cu clinica privata nu a fost anuntata public de Ministerul Sanatatii.

„In jur de 10 autoturisme se afla in parcare si trei jandarmi stationeaza la bariera. Sunt singurele semne de activitate de aici. La un moment dat, se apropie o salvare, iar ambulantierii sunt imbracati in combinezoane de protectie. Prin ferestre se observa paturi goale”, noteaza Libertatea.  ”Trebuie sa vorbiti cu DSP daca vreti informatii”, explica un jandarm, care cheama pe cineva din interior.

”Centrul este functional? Cati pacienti sunt internati aici?”, intreaba reporterul Libertatea. ”Acest centru este privat si nu aveti voie sa filmati”, explica o persoana care s-a recomandat a fi asistenta medicala.

Amenajat in 19 zile din donatii, inaugurat de Iohannis

Amintim ca la sfarsitul lunii aprilie a fost inaugurat in cartierul Bucurestii Noi un centru medical dedicat pacientilor infectati cu COVID-19. In doar 19 zile a fost amenaj centrul de spitalizare pentru persoane bolnave de coronavirus in stadiu noncritic. Unitatea a fost inaugurata de presedintele Klus Iohannis, iar la acel moment singurii salariati au fost cativa roboti.

Unitatea de Suport Medical Bucurestii Noi a fost preluata pentru dotare de Departamentul de Situatii de Urgenta (DSU) si Institutul National de Boli Infectioase „Prof. Dr. Matei Bals”. Amenajarea spatiului a fost inceputa in primele zile ale lui aprilie, cand doua dintre cele mai mari companii de retail din Romania, Auchan si Leroy Merlin, cu sprijinul Ministerului Sanatatii si al Departamentului pentru Situatii de Urgenta (DSU) au decis organizarea unui centru de spitalizare pentru persoane noncritice.

La acea vreme, presedintele a multumit celor care s-au implicat in amenajare acestei unitati medicale dedicate pacientilor cu forme usoare de COVID-19.

Iata ce declara presedintele Iohannis la lansarea centrului medical COVID din Bucurestii Noi:

„Suntem intr-o facilitate speciala aici, intr-o hala care a fost amenajata pentru bolnavi de COVID-19 care au simptome foarte usoare. (…)  Este totul special amenajat aici, este o facilitate total atipica, intr-un spatiu gandit pentru depozit sau magazin. Prin initiativa privata s-a realizat, practic, un fel de spital.

Avem aici multe solutii noi, inovatoare si cred ca cei care din pacate vor avea nevoie de un loc aici vor fi foarte multumiti de ceea ce gasesc. Aceasta facilitate va fi operata intr-un parteneriat. Firmele private si ONG-urile au amenajat totul, dar in practica Institutul Matei Bals si Inspectoratul General pentru Situatii d e Urgenta va gestiona tot ce se va intampla aici. Departamentul de Situatii de Urgenta a fost implicat in coordonare si amenajare si va coordona in continuare si modul in care functioneaza aceasta facilitate in legatura cu celelalte”.

Sursa foto: Libertatea

Stiri pe aceeasi tema

Procurorul general: Modificarile la Legile Justitiei vor bulversa in mod sigur Justitia

Cristiana Petrariu Bota

Mesajul Regelui Mihai catre romani, intr-o scrisoare publicata de Casa Regala

Cristiana Petrariu Bota

METROUL DRUMUL TABEREI va fi pus in functiune in martie 2017

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult