6.2 C
România
17 octombrie 2021
ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2019 - Lista cu candidatii PMP pentru Parlamentul European incepe cu Traian Basescu
Lumea Facebook

Centrul National de Interceptare a Comunicatiilor a devenit un ghiveci de ambitii, considera Traian Basescu

Centrul National de Interceptare a Comunicatiilor a devenit un ghiveci de ambitii, considera fostul presedinte Traian Basescu intr-o postare pe agina sa de Facebook. In opinia sa, prin soluţia adoptata de Guvern si CSAT s-a trecut de la interceptarea comunicatiilor de catre o singura institutie, SRI, la un numar mult prea mare de institutii cu drept de interceptare, solutie prin care sunt servite ambitiile si interesele sefilor institutiilor de forta, cu referire la Parchetul General, DIICOT, DNA, Politie sau SIE si SRI.

Va prezentam mai jos postarea integrala a lui Traian Basescu.

Un ghiveci al ambiţiilor !
Centrul Naţional de Interceptare a Comunicaţiilor a devenit un ghiveci de ambiţii al şefilor instituţiilor de forţă ale statului. Toţi vor vă dobîndească puterea dată de dreptul de supraveghere tehnică. Parchetul General, DIICOT, DNA, Poliţia, SIE şi SRI vor opera fiecare independent şi secret, platforma de interceptare a comunicaţiilor, operată pînă în prezent numai de SRI. Nu va funcţiona, iar dacă asta s-a vrut, s-a reuşit. Se va constata acest lucru cînd se vor face regulamentele şi protocoalele de partajare a utilizării platformei.

Vezi si alte articole din rubrica Lumea Facebook

Mai mult, în practică adesea se va constata că şi unii şi alţii au în supraveghere aceleaşi persoane, iar regulamentele, crearea de specialişti pentru operare va lua timp, lucrui pe care avocaţii îl vor exploata nemilos în instanţe.

În urma deciziei CCR, soluţia corectă este ca Centrul Naţional de Interceptare a Comunicaţiilor să devină o unitate independentă, condusă de judecători şi procurori numiţi de CSM, care prestează servicii pentru toate instituţiile cu drept de anchetă penală sau responsabile de securitatea naţională. Tot personalul care actualmente deserveşte platforma (operare, întreţinere şi securitate tehnică) trebuie trecut în rezervă iar oamenii reangajaţi ca funcţionari publici cu statut special pentru a nu pierde la salariu.

Basescu si Udrea, la botezul deputatului Adrian Gurzau. FOTO

Şi în sfîrşit un regulament unic aprobat prin OUG de utilizare şi acces la platformă, ţinînd cont şi de urgenţele care pot să apară pe securitate naţională. Această soluţie era rapidă şi garanta deplină continuitate în procedurile penale.

Prin soluţia adoptată de Guvern şi CSAT, s-a trecut de la interceptarea comunicaţiilor de către o singură instituţie, SRI, la un număr mult prea mare de instituţii cu drept de interceptare. Pînă la urmă, în loc să fie servit interesul naţional, prin soluţia adoptată au fost servite ambiţiile şi interesele şefilor instituţiilor de forţă.

Iar dacă Preşedintele şi Premierul nu au fost în măsură să găsească soluţia corectă, este obligaţia Parlamentului s-o facă urgent .

Stiri pe aceeasi tema

SEX. Care este rolul masturbarii atunci cand suntem implicati intr-o relatie sentimentala

Delia Ion

POVESTI DESPRE SEX CAROLINA DE SUD. Un barbat a fost arestat dupa ce a reclamat-o ca nu a facut sex cu el

Delia Ion

Conditii pentru ca o partida de sex anal sa nu reprezinte un esec

Delia Ion

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult