Centrul Oncologic Sanador este singurul din sectorul medical privat care detine sectie dedicata pentru terapia izotopica.
Social

Centrul Oncologic Sanador a fost inaugurat, joi, in Bucuresti. Este singurul centru din sectorul medical privat care detine sectie dedicata pentru terapia izotopica

Sanador a inaugurat Centrul Oncologic Sanador – cel mai mare centru specializat in diagnosticarea si tratarea cancerului din sistemul medical privat romanesc, din punct de vedere al complexitatii serviciilor medicale. Acesta este localizat in apropiere de Piata Victoriei din Bucuresti si este integrat Spitalului Clinic Sanador, valoarea investitiei ridicandu-se la aproximativ 20 milioane de euro, suma provenita din fonduri proprii si credite bancare. Centrul Oncologic Sanador este singurul din sectorul medical privat care detine sectie dedicata pentru terapia izotopica. 

Centrul Oncologic Sanador asigura pacientilor o gama complexa de servicii moderne si integrate de diagnostic, tratament al cancerului si urmarire post-terapeutica, pornind de la ambulator integrat, spitalizare de zi si continua, oncologie medicala, radioterapie, brahiterapie, medicina nucleara: radioiodoterapie, SPECT-CT, PET-CT, impreuna cu cele mai performante echipamente si tehnologii medicale, aplicate de medici cu o bogata experienta in domeniu.

Integrat Spitalului Clinic Sanador, noul centru oncologic beneficiaza de suportul tuturor departamentelor din cadrul acestuia: bloc operator la standarde internationale (fiecare sala de operatie este dotata cu plafon cu flux laminar, avand grad de asepsie 3-4, asigurand protectie totala impotriva infectiilor intraspitalicesti), anestezie si terapie intensiva, radiologie si imagistica medicala, compartiment de primiri urgente (24/24H) cu 18 linii de garda si flota proprie de ambulante.

Fiecare caz medical este analizat individual, de catre o Comisie Oncologica Multidisciplinara (Tumor Board) alcatuita din medici cu experienta, din diferite arii medicale de interes (radioterapie, chirurgie oncologica, neurochirurgie, imagistica, anatomie patologica, nutritie, etc) cu scopul de a oferi pacientilor solutii medicale personalizate, care sa le asigure cel mai bun rezultat posibil.

“Decizia de a infiinta un centru medical integrat pentru diagnosticarea si tratarea cancerului a venit pe fondul deficitului de servicii de specialitate in Romania. Nevoia pacientilor oncologici pentru tratamente este foarte mare, in special in ceea ce priveste radioterapia, iar capacitatea centrelor in momentul de fata este insuficienta. In cadrul Centrului Oncologic Sanador ne propunem sa asiguram pacientilor o gama complexa de investigatii si tratamente, acordate de medici de un inalt nivel profesional, intr-un spital construit dupa ultimele standarde internationale in domeniu“, a declarat dr. Doris Andronescu, director general al Sanador.

Image may contain: textCladirea in care functioneaza Centrul Oncologic Sanador se intinde pe o suprafata de circa 5.000 de metri patrati, are 9 niveluri si beneficiaza de tehnologii medicale de ultima generatie:

– tehnologie pentru radioterapie Varian: 2 acceleratoare liniare TrueBeam si TrueBeam STx High Definition; TrueBeam STx incorporeaza un sistem complex si avansat de livrare a tratamentului conform planului, imagistica de verificare zilnica si un management al modificarilor pozitiei pacientului pentru a efectua radiochirurgie cu mare precizie si viteza

– tehnologie pentru brahiterapie (radioterapie interna) – echipament Varian GammaMedPlus iX

– Medicina nucleara: tehnologie SPECT-CT (echipament Siemens Symbia Intevo Bold) cu ajutorul careia se pot identifica modificari la nivel celular inca din stadiu incipient, aspect esential in depistarea precoce a unor afectiuni grave, precum cele din sfera oncologica si nu numai, cu sectie dedicata pentru terapie izotopica, precum si PET-CT, acesta urmand a fi instalat in cateva luni;

– Computer Tomograf 4D Philips Big Bore

Centrul Oncologic Sanador este singurul din sectorul medical privat care detine sectie dedicata pentru terapia izotopica.

In Romania sunt 126.000 de pacienti cu afectiuni maligne inscrisi in Programul National de Oncologie. Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, numarul persoanelor diagnosticate cu cancer este in continua crestere la nivel mondial, in urmatorii 20 de ani fiind preconizate cu 70% mai multe astfel de cazuri. In acelasi timp, cercetatorii in medicina avanseaza in identificarea unor metode inovatoare de tratament, astfel incat un procent cat mai mare al pacientilor care primesc acest diagnostic in stadii incipiente sa isi poata continua in conditii normale viata, sub monitorizarea periodica a specialistilor.

Centrul Oncologic Sanador inglobeaza in constructia sa casa desemnata monument istoric din str. Sevastopol nr. 5 – locuinta prof. N. Danielescu, inginer silvic, personalitate importanta pentru emanciparea societatii romanesti ante 1900. Imobilul, nemodificat substantial timp de peste 120 de ani si restaurat de Sanador, dateaza din anul 1895, avandu-l ca arhitect pe Richard Kraft, celebru in acea vreme, format in scolile superioare ale Imperiului Austro – Ungar. Cladirea reflecta influenta pe care a avut-o arhitectura eclectica de provenienta austriaca, care a avut ecou in Tarile Romane in secolul al XIX-lea – pinioane baroce, bosaje si coloane renascentiste, ferestre in arc de cerc aplatizat, balustrade metalice din fier forjat. In ansamblu, aceasta poarta amprenta stilistica a palatelor urbane vieneze aplicata unor volume la o scara mai mica, provinciala. Exemple de astfel de cladiri sunt din ce in ce mai putine la numar si cu atat mai valoroase prin raritatea lor si prin faptul ca se cunoaste arhitectul si notorietatea sa.

Articole asemănătoare

Profesorii vor trebui sa-i intrebe pe parinti daca sunt de acord cu anumite culegeri, iar acestia vor decide prin vot

Ioana Badulescu

Victor Ponta a venit la DNA fara a fi citat in prealabil

Lucy Ionesco

REZULTATE LOTO 27 FEBRUARIE 2014: REPORTURI LA 6 DIN 49, JOKER SI 5 DIN 40

Bogdan