10.3 C
România
25 septembrie 2021
Cererea de arestare a lui Darius Valcov a ajuns la Senat
Social

Centrul pentru Combaterea Antisemitismului l-a reclamat pe Darius Valcov pentru ca l-a afisat pe Iohannis in chip de Adolf Hitler

Centrul pentru Monitorizarea și Combaterea Antisemitismului (MCA România) a sesizat prim ministrului Viorica Dăncilă o pagină de Facebook a consilierului premierului, Darius Vâlcov. Acesta îl înfățișase pe președintele Klaus Iohannis în chip de Adolf Hitler și folosea mai multe simboluri naziste.

În scrisoarea adresată premierului Dăncilă directorul fondator al MCA România, Marco Maximilian Katz, scrie în legătură cu postarea din data de 2 septembrie:

„Ne exprimăm uimirea, indignarea și adânca dezamăgire față de această postare iresponsabilă. Astfel de postări sunt caracteristice unor site-uri extremiste care promoveaza rasismul, antisemitismul, simboluri și doctrina nazistă și fascistă. Considerăm că promovarea unei astfel de mesaj/imagini, de către un funcționar al statului, este de neacceptat.”

„Cu respectul cuvenit, vă rugăm să luați măsurile care se impun în acest caz și vă rugăm să ne comunicați poziția dumneavoastră față de postarea respectivă.”

Proteste similare au trimis prim-ministrului și Federația Comunităților Evreiești precum și grupul parlamentar al Minorităților Naționale din Camera Deputaților.

Pe pagina sa Darius Vâlcov a fosolosit de mai multe ori zvastika și a echivalat Forumul Democrat al Germanilor din România cu partidul etnicilor germani de orientare nazistă din România anilor 1940 – 1944.

Postările au fost între timp șterse, în timp ce Ordonanța de Urgență 31/2002 incriminează folosirea în public a simbolurilor fasciste, naziste și legionare.

Darius Vâlcov a fost criticat și pentru divulgarea fișei medicale a unui demonstrant anti-guvernamental, gest pentru care i-a fost cerută demisia de mai multe persoane publice, între care eurodeputata ALDE (partid care face parte alături de PSD din coaliția aflată la putere), Renate Weber.

Stiri pe aceeasi tema

Restrictii de Sf. Parascheva in traficul din Iasi, sute de politisti asigura linistea publica de Zilele Iasului 2017

Ioana Badulescu

Trenul Regal, calatorie la Iasi pe 16 decembrie. Traseul este acelasi cu cel din 1917, cand in tren se aflau Regele Ferdinand I si Regina Maria

Cristiana Petrariu Bota

Dr. Valeriu Gheorghita a anuntat ca profesorii se vor vaccina dupa jumatatea lunii ianuarie: Deschiderea scolilor nu este conditionata de vaccinare

Teodora Badescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult