Externe

Cei doi piloti rusi din avionul doborat de Turcia ar fi fost impuscati in aer de etnici turci

Cei doi piloţi ruşi, al căror avion a fost doborât de aviaţia Turciei, au fost împuşcaţi ulterior de o grupare a etnicilor turci din Siria, anunţă ziarul Le Figaro, citat de Romania Libera. Informaţia provine de la o grupare insurgentă a etnicilor turci din Siria. Potrivit acestei surse, cei doi piloţi militari ruşi care s-au catapultat au fost împuşcaţi mortal, cât timp se aflau în aer.

„Cei doi piloţi au fost recuperaţi, morţi. Camarazii noştri au deschis focul şi i-au omorât în aer”, a declarat Alpaslan Celik, adjuctul comandantului brigăzii etnicilor turci din localitatea siriană Yamadi, prezentând un fragment dintr-o paraşută.

Potrivit dreptului internaţional, deschiderea focului împotriva unui paraşutist aflat în aer este interzisă.

Gruparea insurgentă care şi-a asumat uciderea celor doi ruşi este formată din membri ai comunităţii etnice turce care trăieşte în nordul Siriei (lângă frontierele Turciei), în Irak şi în unele ţări arabe. Etnia turcă nu are legături cu grupurile comunitare turkmene, care sunt majoritare în Turkmenistan, Afganistan, Iran şi alte zone din centrul Asiei.

Turcia a doborât, marţi dimineaţă, un avion de vânătoare rus de tip Suhoi Su-24. Cei doi piloţi s-au catapultat şi au căzut în nordul Siriei.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a avertizat că vor exista „consecinţe grave” în urma incidentului. Doborârea avionului militar rus de către Turcia reprezintă „o crimă” comisă de „complici ai teroriştilor”, a declarat Vladimir Putin, avertizând că Rusia nu va tolera astfel de atacuri.

Stiri pe aceeasi tema

Theresa May, ovationata de parlamentarii din Camera Comunelor in ultima zi in care a detinut functia de premier al Marii Britanii

Ioana Badulescu

MAE: Ambasada Romaniei in Germania verifica daca printre victimele de la targul de Craciun din Berlin se afla si romani

Cristiana Petrariu Bota

Francois Hollande, la summitul UE de la Bruxelles: Trebuie respectate principiile UE cu privire la libera circulatie

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult