IT/Stiinta

Cercetatorii au descoperit cea mai veche galaxie din Univers

Cercetatorii americani au descoperit cea mai veche galaxie din Univers. Denumita EGSY-2008532660, galaxia s-a format in urma cu peste 13 miliarde de ani. O echipa de savanti de la Caltech au demonstrat ca lumina captata de la aceasta structura galactica a fost emisa la doar 570 de milioane de ani dupa Big Bang, produs in urma cu aproximativ 13,82 miliarde de ani, transmite Huffington Post.

Astrofizicianul Adi Zitrin a coordonat echipa de oameni de stiinta care a confirmat distanta pana la galaxia EGSY-2008532660, denumirea de catalog, mult prea putin ceremonioasa pentru cea mai veche galaxie cunoscuta.

Determinarea vârstei acestei galaxii a fost realizată prin analiza luminii provenite de la ea. Printre altele, astronomii analizează lumina emisă de diferitele structuri galactice pentru a le determina caracteristici precum masa, compoziţia chimică, rata de formare a noilor stele sau distanţa. Stelele tinere din primele galaxii din Univers emit foarte multă lumină în spectrul ultraviolet. Această lumină călătoreşte în toate direcţiile. Majoritatea telescoapelor nu reuşesc însă să capteze foarte bine lumina în spectrul ultraviolet.

Adevarul despre celebra fotografie cu extraterestrul capturat in incidentul Roswell

Calatoria pe Marte, in pericol! Razele cosmice ar putea provoca leziuni ale creierului la astronauti

Din fericire însă, Universul se extinde accelerat iar toate obiectele cosmice se îndepărtează faţă de noi. Cu cât aceste obiecte se află mai departe de observator, cu atât ele se îndepărteze mai rapid, un fenomen cunoscut drept Legea Hubble (viteza cu care un obiect cosmic se îndepărtează de Pământ este proporţională cu distanţa dintre el şi Pământ).

HotWeek.ro este un site exclusivist, care militeaza pentru promovarea valorilor. Daca te-ai saturat de zvonuri si de „stiri senzationale”, te asteptam sa revii pe hotweek.ro! Ne poti urmari si pe FacebookTwitter sau Google Plus.  

Stiri pe aceeasi tema

BLACK FRIDAY 2017. S-a lansat Ghidul pentru Black Friday 2017, vanzari care se vor desfasura pe 17 noiembrie in mediul online

Ioana Badulescu

O fosila veche de 430 de milioane de ani a fost numita dupa Sir David Attenborough

Cristiana Petrariu Bota

Samsung si-a diminuat profitul cu 60% fata de aceeasi perioada a anului trecut

Bogdan

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult