Cercetatorii militari romani au proiectat o izoleta care va intra imediat in productie
Breaking News Social

Cercetatorii militari romani au proiectat o izoleta care va intra imediat in productie

Un sistem de evacuare a personalului contaminat cu agenți biologici, de tip izoletă, a fost conceput de cercetătorii militari români într-un timp record, anunță Ministerul Apărării Naționale.

Produsul a fost testat și omologat de specialiștii Centrului de Cercetare Științifică pentru Apărare CBRN și urmează să fie produs în cel mai scurt timp de STIMPEX SA, în colaborare CN ROMARM SA.

Echipamentul asigură izolarea temporară și transportul în siguranță al personalului suspect sau confirmat a fi contaminat cu agenți biologici, inclusiv SARS-CoV-2, și este dotat cu un sistem de filtro-ventilație cu presiune negativă.

Produsul dezvoltat de cercetătorii militari îndeplinește standardele de securitate pentru prevenirea riscurilor de contaminare în zona de izolare și pe traseul de transport al persoanei infestate.

Prototipul a fost finalizat pe 16 martie, fiind realizat în colaborare cu operatorul economic STIMPEX SA, specializat în în producția de echipamente de protecție CBRN, care a pus la dispoziția echipei de cercetare, cu titlu gratuit materiale, materii prime și manopera, având la bază proiectul de cercetare realizat în cadrul MApN.

 

Stiri pe aceeasi tema

Ailin Ibraim, jurnalista la revista Bolero, a murit la doar 36 de ani

Cristiana Petrariu Bota

Cristian Poteras, fost primar al Sectorului 6, condamnat la 8 ani de inchisoare

Cristiana Petrariu Bota

Castigatorii premiului Nobel pentru Medicina 2019, anuntati la Stockholm. Cei trei cercetatori au descoperit „modul in care celulele simt si se adapteaza la disponibilitatea oxigenului″⁣

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult