Cercetatorii militari romani au proiectat o izoleta care va intra imediat in productie
Breaking News Social

Cercetatorii militari romani au proiectat o izoleta care va intra imediat in productie

Un sistem de evacuare a personalului contaminat cu agenți biologici, de tip izoletă, a fost conceput de cercetătorii militari români într-un timp record, anunță Ministerul Apărării Naționale.

Produsul a fost testat și omologat de specialiștii Centrului de Cercetare Științifică pentru Apărare CBRN și urmează să fie produs în cel mai scurt timp de STIMPEX SA, în colaborare CN ROMARM SA.

Echipamentul asigură izolarea temporară și transportul în siguranță al personalului suspect sau confirmat a fi contaminat cu agenți biologici, inclusiv SARS-CoV-2, și este dotat cu un sistem de filtro-ventilație cu presiune negativă.

Produsul dezvoltat de cercetătorii militari îndeplinește standardele de securitate pentru prevenirea riscurilor de contaminare în zona de izolare și pe traseul de transport al persoanei infestate.

Prototipul a fost finalizat pe 16 martie, fiind realizat în colaborare cu operatorul economic STIMPEX SA, specializat în în producția de echipamente de protecție CBRN, care a pus la dispoziția echipei de cercetare, cu titlu gratuit materiale, materii prime și manopera, având la bază proiectul de cercetare realizat în cadrul MApN.

 

Stiri pe aceeasi tema

Doua avioane KLM si Scandinavian Airlines au aterizat de urgenta pe Aeroportul Otopeni

Delia Ion

Florian Coldea si Laura Codruta Kovesi, luati din nou in vizor de Elena Udrea

Cristiana Petrariu Bota

Iohannis: Desi in unele tari s-a ridicat carantina, in Romania nu ne putem relaxa. Daca scapam epidemia din mana, s-ar putea sa fie grav. Eu voi sta acasa de Paste!

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult