5.9 C
România
10 decembrie 2022
Cetatenii UE vor putea ramane in Marea Britanie doar daca au permise de munca, indiferent cine va iesi premier
Externe

Cetatenii UE vor putea ramane in Marea Britanie doar daca au permise de munca, indiferent cine va iesi premier

Cetatenii din Uniunea Europeana (UE) vor putea ramane in Marea Britanie doar daca au permise de munca, indiferent cine va iesi premier. Ambele candidate la functia de premier in Marea Britanie, Andrea Leadsom si Theresa May, sustin puncte de vedere similare privind dreptul de a ramane in aceasta tara post-Brexit, cu alte cuvinte controlul liberei circulatii a persoanelor in Regatul Unit.

Astfel, europenii care vor ajunge in Marea Britanie dupa ce tara va parasi Uniunea Europeana vor trebui sa obtina permise de munca, daca doresc sa ramana. Declaratia a fost facuta de Andrea Leadsom, una dintre cele doua candidate in cursa pentru a-l inlocui pe David Cameron capremier al Regatului Unit.

„Dupa ce vom parasi UE, vom avea din nou controlul imigratiei. Persoanele care vin in vacanta sau calatoresc in interes de afaceri sau pentru a colabora in domeniul stiintei vor putea sa faca acest lucru, dar dreptul de sedere si dreptul de a lucra aici vor depinde de permisele de munca”, a declarat Andrea Leadsom pentru Times.

Te-ar putea interesa si: Romanii care vor sa lucreze in Marea Britanie primesc o veste rea

Si contracandidata sa, Theresa May, care este si ministru de Interne, impartaseste acelasi punct de vedere. Theresa May a declarat sambata pentru Daily Telegraph ca Brexit inseamna controlul liberei circulatii a persoanelor, astfel ca indiferent cine va fi noul premier al Marii Britanii, cetatenii UE vor obtine mai greu un job in Regatul Unit.

Andrea Leadsom, secretar la Ministerul Energiei, s-a calificat joi in etapa finala pentru desemnarea liderului Partidului Conservator si, implicit, a premierului Marii Britanii. Contracandidata sa, Theresa May a obtinut 199 de voturi, in timp ce Leadsom a fost votata de 84 de colegi.

Cine va fi liderul Partidului Conservator, vom afla in cadrul etapei finale din 9 septembrie.

Related posts

Belgia are nivel maxim de alerta terorista, metroul din Bruxelles a fos inchis

Lucy Ionesco

Boris Johnson a anuntat planul de iesire din izolare care va aplicat de Marea Britanie in urmatoarele doua luni

Lucy Ionesco

Ce masuri au luat tarile lumii in asteptarea celui de-al doilea val al pandemiei de coronavirus

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult