12.2 C
România
6 octombrie 2022
CFR Calatori anunta ca marti vor fi suspendate aproximativ 70 de trenuri din cauza ninsorii viscolite
Social

CFR CALATORI. Trenuri anulate si cu intarzieri pe 17 si 18 ianuarie – UPDATE

CFR Calatori informeaza ca mai multe trenuri sunt anulate sau circula cu intarzieri din cauza zapezii si viscolului din ultimele ore. Au fost intarzieri si de 200 de minute in Gara de Nord. Potrivit CFR, un număr de 39 de trenuri au fost anulate din cauza ninsorii şi a viscolului. Cel mai probabil, si luni – 18 ianuarie – vor fi trenuri anulate si care inregistreaza intarzieri, in conditiile in care vantul continua sa bata puternic in multe zone din tara.

Circulație feroviară adaptată condițiilor de iarnă – 17 ianuarie, ora 19.00 – update 17 ianuarie ora 19h00

Incepand cu ora 18h15 intre Urziceni si Slobozia se circula cu antemergator „Plug de zapada”. In zonele afectate de viscol si ninsori s-a circulat si se mai circula si la aceasta ora cu locomotive Diesel.

Reintrarea trenurilor in graficele normale de circulatie se va putea realiza treptat, in perioada urmatoare, in functie de evolutia conditiilor meteo.

Pentru a permite intervenția cu utilaje si pentru adaptarea circulatiei trenurilor, in cursul acestei zile, au fost anulate 55 de garnituri. Traficul de pasageri a fost preluat, in masura posibilitatilor, de celelalte trenuri ramase in grafice.

Deranjamentul înregistrat la sistemul de alimentare cu energie electrică a liniilor de contact din Gara de Nord a generat intarzieri de peste 60 de minute, atat la sosirea cat si la plecarea trenurilor in / din Bucuresti.

Sunt posibile si alte modificări, fapt pentru care recomandăm pasagerilor să acceseze informatii legate de situatia circulatiei trenurilor, astfel:
la numerele de telefon de la stațiile CFR care sunt publicate pe www.cfrcalatori.ro, la secțiunea Info Utile/Informații Telefonice – http://www.cfrcalatori.ro/148
informaţii în timp real despre situaţia circulației trenurilor sunt disponibile pe site-ul companiei de Infrastructură www.cfr.ro, accesând link-ul http://cfr.ro/index.php/cauta-tren, iar
pasagerii care pornesc în călătorie din gările București Nord, Brașov, Craiova şi Timișoara pot afla ora de plecare sau de sosire a unui tren, prin accesarea link-ului http://www.cfr.ro/index.php/component/content/article/2-uncategorised/2273-camere-web.
De asemenea, pot fi accesate informatii si prin intermediul dispeceratelor Comandamentului de iarna: http://mt.gov.ro/web14/informatii-de-interes-public/comandament-de-iarna/dispecerat

CFR CALATORI – update 17 ianuarie ora 16.00

Traficul feroviar se desfășoară în condiții de ninsoare viscolită și rafale puternice de vânt de până la 80 km/h, graficul trenurilor fiind însă adaptat pentru a asigura legătura pe calea ferată cu toate centrele urbane, îndeosebi cu cele din sud-estul țării.

Până la această oră nicio linie de cale ferată nu a fost închisă, a fost redus doar numărul de trenuri care asigurau circulația la nivel local pe anumite segmente de cale ferată de pe o magistrală, măsură care a permis astfel continuitate în traficul feroviar, dar și posibilitatea de a interveni cu pluguri pentru deszăpezire în aceste ferestre de grafic.

Menționăm faptul că între București – Constanța (și retur) au circulat până la această oră, 5 perechi de trenuri, fiind redus doar numărul garniturilor care opreau în stațiile intermediare de pe această magistrală, călătorii fiind preluați de trenurile rămase în circulație.

La ora 14.00 a plecat un tren de călători din București cu destinația Constanța, următorul tren fiind programat să plece din Gara de Nord tot cu destinația Constanța la ora 16.00, iar de la Constanța spre Capitală este programat un tren la ora 17.00, iar următorul la ora 19.00.

Până la ora 15.00, pe următoarele 10 tronsoane din cauza condițiilor meteo nefavorabile a fost redus numărul de trenuri, dar se asigură continuitate în graficul de circulație:

– București Nord – Constanța
– București Obor – Constanța
– Constanța – Mangalia
– Constanța – Țăndărei
– Țăndărei – Fetești
– Ciulnița – Slobozia Veche
– Calarasi Sud – Ciulnita
– Tulcea – Medgidia
– București Nord – Târgoviște
– Tecuci – Iași.

Pe segmentele de cale ferată București – Lehliu, Urziceni – Slobozia și Videle – Giurgiu acționează și la această oră plugurile pentru deszăpezire, iar personalul feroviar intervine constant pentru curățarea liniilor și a componentelor de cale ferată, la intrarea și ieșirea din gări.

De asemenea, menționăm faptul că, echipele de intervenții au acționat și pentru remedierea deranjamentului tehnic înregistrat la sistemul de alimentare cu energie electrică a liniilor de contact din Gara de Nord, aferente peroanele 5-14, lucrările de remediere fiind finalizate în jurul orei 13.50. Deranjamentul s-a produs pe fondul depunerii unor cantități mari de zăpadă viscolită peste liniile de contact din zona Pasajului Grant și a Podului Basarab.

Pasagerii sunt rugați să plece la drum doar dacă este necesar și de asemenea, doar după ce s-au informat telefonic la gara din localitatea despre graficul de circulație al trenului cu care intenționează să călătorească.

Related posts

Clubul Fermierilor Romani a lansat programul „Tineri Lideri pentru Agricultura” prin care se urmareste pregatirea generatiei de tineri fermieri romani

Lucy Ionesco

Romania are mai putine cazuri de coronavirus, insa au fost efectuate mai putine teste

Lucy Ionesco

Trenul Ploiesti – Bucuresti, blocat in camp din cauza unei probleme tehnice cauzate de ger

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult