Regele Charles
Breaking NewsExterne

Charles al II-lea a fost anuntat oficial Rege al Marii Britanii

Charles al III-lea a fost proclamat în mod oficial Rege al Marii Britanii. Regele Charles a devenit moștenitor al tronului Marii Britanii după ce Regina Elisabeta a II-a, mama sa, a devenit monarh în urma morții tatălui ei. Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a murit joi, 8 septembrie 2022, la vârsta de 96 de ani. Regină la numai 25 de ani, Regina Elisabeta a fost cea mai longevivă suverană a Marii Britanii şi cel mai în vârstă monarh din lume. Ultimele imagini cu suverana în viață au fost făcute marți, când regina o numea pe Liz Truss în funcţia de prim-ministru al ţării, la Castelul Balmoral.

„Voi încerca să urmăresc și să caut pace, armonie și prosperitate pentru oamenii acestei insule, Regatului și Commonwealth. Știu că voi fi ajutat de afecțiunea și loialitatea oamenilor care m-au chemat să le devin suveran, dar și de Parlament. Sunt încurajat de suportul constant pe care mi-l oferă iubita mea soție. Pentru a duce mai departe greaua sarcină pe care o am îmi voi dedica viața și mă voi ghida pentru ajutor de la prea puternicul Dumnezeu”, a spus Regele Charles al III-lea în primul discurs după ce a fost proclamat monarh al Marii Britanii.

Regele Charles al III-lea, noul suveran al Marii Britanii, s-a născut la Palatul Buckingham, în seara zilei de 14 noiembrie 1948. Numele său complet este Charles Philip Arthur George, prinţ de Wales. Este primul copil al reginei Elisabeta a II-a şi al prinţului Filip, duce de Edinburgh. Charles are o soră, pe Anne, Prinţesă Regală, născută în 15 august 1950 şi doi fraţi, Andrew, duce de York, născut în 19 februarie 1960, şi Edward, conte de Wessex, născut în 10 martie 1964.

În vârstă de 73 de ani, Charles este monarhul care a așteptat cel mai mult în comparație cu predecesorii lui să urce pe tronul Marii Britanii.

În aceste zile, în care toată Marea Britanie deplânge dispariția mamei sale, teama unora dintre monarhişti este că Charles va fi un rege slab. Admiratorii săi cred însă că înţelepciunea, grija şi preocuparea pentru ecologie îi va aduce sprijinul public de care are nevoie.

Charles a fost proclamat, sâmbătă, oficial rege. Ceremonia a avut loc la la Palatul St James din Londra, în fața unui organism ceremonial cunoscut sub numele de Consiliul de Aderare. Acesta este alcătuit din membri ai Consiliului Privat – un grup de deputați, din trecut și din prezent, și colegi – precum și din câțiva înalți funcționari publici, înalți comisari ai Commonwealth-ului și primarul Londrei, după cum scrie BBC.

Related posts

Explozie la un laborator din Rusia in care sunt cercetate arme biologice. Aici sunt depozitate depozitate tulpini de virusuri periculoase, inclusiv Ebola si Antrax

Lucy Ionesco

Vladimir Putin l-a invitat pe Kim Jong Un sa viziteze Rusia in luna septembrie

Delia Ion

Gheorghe Dinca si-a recunoscut ambele crime. Ce a facut cu cadavrele celor doua fete, Alexandra si Luiza

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult