-5.9 C
România
22 ianuarie 2022
Turism

Cheile Garlistei, o zona spectaculoasa si salbatica din Muntii Aninei

Cheile Gârliștei se întind pe o suprafață de 517 hectare și au o altitudine maximă de 690 metri în Munții Aninei. Drumeții și turiștii pot ajunge la ele pe drumul dintre localitățile Anina și Garliste și sunt parcurse de râul Garliste. Cheile Gârliștei fac parte din Parcul Național Semenic, scrie gazetadinvest.ro.

Au o lungime de aproape 9 km, începând la 3-4 km după ieșirea din Anina și terminându-se cu aproximativ 1 km înainte de a intra în satul Gârliște.

Cheile Gârliștei sunt spectaculoase având porțiuni foarte sălbatice cu pereți calcaroși acoperiți cu vegetație ce se ridică chiar din apa pârâului. Timpul alocat parcurgerii acestui traseu este de aproximativ trei ore și jumătate, unde cheile impresionează prin versanții calcaroși abrupți, turnurile su hornurile calcaroase.

Traseul Anina-Cheile Gârliștei-Gârliște este marcat turistic cu punct roșu, fiind vizibil de la ieșirea din cartierul Schlucht al Aninei.

Se pleacă din Anina, pe un drum forestier care treptat devine o potecă, pe alocuri săpată în stâncă, iar în alte părți este barată de copaci căzuți sau acoperiți cu mari mase de grohotiș.

Atracții turistice ale zonei în care regăsiți și Cheile Gârliștei sunt: Cleantul Cerbilor (la baza versantului găsindu-se câteva peșteri), Peștera Galațiului, Peștera cu Apă – cea mai lungă peșteră din chei și cea mai importantă porțiune o cheilor, între Cleantul Gherii și abruptul nordic al Dealului Moghila, care prin sălbăticia și frumusețea ei se situează printre cele mai deosebite din țară.

HotWeek.ro este un site exclusivist, care militeaza pentru promovarea valorilor. Daca te-ai saturat de titluri senzationale si de subiecte penibile,  te asteptam sa revii pe hotweek.ro! Ne poti urmari si pe FacebookTwitter sau Google Plus

Stiri pe aceeasi tema

Muntele Templului din Ierusalim este cea mai contestata proprietate din lume

Cristiana Petrariu Bota

Cele mai ieftine insule din Grecia pentru investitorii care isi doresc un loc de vacanta privat

Cristiana Petrariu Bota

Bugetarii vor primi vouchere de vacanta pana la 30 noiembrie 2018. Guvernul a adoptat normele metodologice de aplicare

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult