Chestorul Catalin Ionita si comisarul Florin Dragnea si-au preluat functiile la Politia Romana
Social

Chestorul Catalin Ionita si comisarul Florin Dragnea si-au preluat functiile la Politia Romana

Chestorul Catalin Ionita si comisarul sef Florin Dragnea si-au preluat, vineri, functiile de inspector general al Politiei Romane, respectiv cea de inspector general adjunct. Anuntul a fost facut de ministrul Carmen Dan, care a adaugat ca va fi facuta o analiza a Politiei si apoi va anunta o „reformare a sistemului”. 

Ministrul de Interne preciza ca a cerut demisia lui Bogdan Despescu, din cauza proastei comunicari si pentru modul in care a gestionat cazul politistului acuzat de pedofilie. De asemenea, in raportul prezentat de fostul sef al Politiei fostului ministru Tudose au fost „identificate lucruri care nu sunt sustinute”. Ministrul Carmen Dan a evitat sa raspunda daca isi asuma vreo responsabilitate, spunand „sa avem rabdare sa finalizam raportul pe care il va intocmi corpul de control”.

”Am prezentat noul inspector al Politiei Romane, Catalin Ionita, si inspectorul general adjunct, cel cu care va face echipa, Florin Dragnea. A fost o discutie prin care am transmis asumarea unei misiuni care priveste reforma profunda pe care si-au asumat ca impreuna si cu sustinerea conducerii MAI sa o infaptuiasca. Ce s-a intamplat este o situatie dificila, dar eu am spus ca are izvoarele in Politia Romana. (…) Ne-am asumat ca intr-o prima instanta sa avem o analiza a problemelor din sistem si, in cel mult o luna, un plan de masuri cu termene asumate. Politia are nevoie de o reforma profunda”, a spus Carmen Dan.

Bogdan Despescu este in acest moment la dispozitie si „va fi identificat un post pentru el”, potrivit ministrului.

„Vom finaliza raportul, un raport consistent, real, nu se poate face in doua trei zile, motivul pentru care am soliciat demisia este proasta comunicare, proasta gestionare a situatiei”, a spus Dan.

Carmen Dan a mai subliniat ca exista un raport preliminar, o analiza a raportului prezentat de Despescu si au fost „identificate lucruri care nu sunt sustinute, dar acest raport va fi integrat in raportul final”.

Articole asemănătoare

CNA a votat retragerea sprijinului si revocarea din functie a Laurei Georgescu

Corina Alexandru

Rudel Obreja, condamnat la 3 ani de inchisoare

Lucy Ionesco

Familia Regala ureaza tuturor romanilor „la multi ani”, intr-o Romanie respectata si prospera

Lucy Ionesco