China a anuntat ca a izolat cu succes tulpina noului coronavirus si sustine ca e pe cale sa produca un vaccin
Breaking NewsExterne

China a anuntat ca a izolat cu succes tulpina noului coronavirus si sustine ca e pe cale sa produca un vaccin

Cercetatorii chinezi au anuntat ca au izolat cu succes tulpina noului tip de coronavirus care a provocat zeci de decese in centrul Chinei. Reusita lor reprezinta o etapa cruciala in procedura de creare a unui vaccin, informeaza duminica DPA. 

Xu Wenbo, directorul Institutului pentru boli virale din cadrul Centrului pentru Controlul si Prevenirea Bolilor din China, a facut acest anunt duminica intr-o conferinta de presa.

Tot duminica, autoritatile din provincia Guangdong din sudul Chinei au emis un decret prin care i-au somat pe toti rezidentii sa poarte masti medicinale atunci cand ies din locuinte, in contextul eforturilor complexe depuse de oficialii chinezi pentru a preveni raspandirea virusului pe teritoriul tarii.

Joi, Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a recunoscut „situatia de urgenta din China”, insa a apreciat ca este „prea devreme” pentru a vorbi despre o stare de urgenta globala din cauza acestui virus. Peste 1600 de persoane au fost infectate cu coronavirus iar peste 50 au fost ucise pana acum de virusul mortal.

Articole asemănătoare

Tiberiu Nitu a demisionat din functia de procuror general, presedintele Iohannis i-a acceptat demisia

Lucy Ionesco

Ambasadorul Romaniei la Londra ii indeamna la calm pe romanii din Marea Britanie

Bogdan

Romania cere clarificari Ungariei pentru inchiderea granitelor. Franta avertizeaza ca blocarea frontierelor in UE ar avea efecte negative

Lucy Ionesco