vaccin anticoroanvirus
Breaking News IT/Stiinta

China a inceput testarea pe oameni a doua tipuri de vaccinuri inactive impotriva COVID-19

China a aprobat testarea pe oameni a doua tipuri de vaccinuri inactive impotriva COVID-19, conform mecanismului de prevenire si control comun al Consiliului de Stat chinez impotriva coronavirusului. Studiile clinice ale celor doua tipuri de vaccinuri au inceput deja, transmite agentia xinhuanet.com. 

Cele doua tipuri de vaccin sunt dezvoltate de Institutul de Produse Biologice Wuhan din cadrul Grupului National Farmaceutic din China (Sinopharm) si Sinovac Research & Development Co., Ltd, o companie cu sediul la Beijing.

COVID-19 a imbolnavit peste 1.5 milioane de oameni la nivel mondial si a ucis aproximativ 120.000. Primul vaccin anti-coronavirus a intrat in teste pe oameni la Moderna, in Statele Unite.

In lume, scrie South China Morning Post, care citeaza Organizatia Mondiala a Sanatatii, 70 de potentiale vaccinuri anti-COVID sunt in lucru.

Agentia Nationala a Medicamentului din China a aprobat testarea a doua potentiale vaccinuri la Institutul Biologic din Wuhan, precum si la Centrul de Cercetare Farmaceutica din Beijing.

Ambele tratamente sunt vaccinuri inactive sau virusi de cultura care nu au capacitatea de a provoca boala, ci doar abilitatea de a declansa un sistem imunitar.

In 2018, Institutul Biologic din Wuhan a fost implicat intr-un scandal, dupa ce a produs si vandut vaccinuri sub standard pentru difterie, tuse convulsiva si tetanus.

In China, testarea vaccinurilor se face in 3 faze. Prima faza se efectueaza pe un grup mic pentru a observa daca vaccinul este sigur si declanseaza un raspuns imunitar. A doua faza se face pe cateva sute de persoane pentru a determina dozajele potrivite. In final, a treia faza presupune testarea pentru a observa eficienta pe un grup mare de oameni.

Stiri pe aceeasi tema

Kovesi candideaza pentru functia de procuror-sef al Parchetului European. Procedura de selectie este in plina desfasurare la Comisia Europeana

Cristiana Petrariu Bota

Noi medicamente gratuite si compensate, introduse de Guvern pentru tratamentul unor afectiuni precum tuberculoza, astm sau boli oncologice

Ioana Badulescu

O tanara cercetatoare de la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj a castigat un grant de 1 milion de euro pentru un proiect stiintific

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult