China a revizuit in scadere numarul deceselor cauzate de coronavirus, afirmand ca unii decedati au fost numarati de doua ori. SUA pune la indoiala veridicitatea cifrelor

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota februarie 14, 2020 13:38

China a revizuit in scadere numarul deceselor cauzate de coronavirus, afirmand ca unii decedati au fost numarati de doua ori. SUA pune la indoiala veridicitatea cifrelor

Comisia de Sanatate Nationala a Chinei a revizuit numarul deceselor provocate de coronavirus si a anuntat ca 108 dintre persoanele decedate au fost numarate de doua ori, astfel ca noul bilant este de 1.380, transmite BBC.

Numarul de morti si de persoane infectate a fost revizuit si joi, atunci cand China a anuntat 242 de decese, un numar mult mai mare decat in oricare alta zi. Explicatia a fost ca a fost schimbata metodologia prin care cazurile erau catalogate ca fiind provocate de coronavirus.

In privinta numarului de cazuri confirmate in China continentala, acesta se ridica acum la 63.851, cu 5.090 de cazuri noi in ultimele 24 de ore.

Schimbarea frecventa a bilantului face ca Statele Unite sa puna la indoiala veridicitatea cifrelor furnizate de Beijing. 

„Suntem foarte dezamagiti de reactia Chinei. Este Biroul Politic cu adevarat sincer cu noi? Am crezut ca vom avea parte de mai multa transparenta, dar suntem dezamagiti. Statele Unite au cel mai bun sistem public de sanatate din lume, eram mai mult decat dispusi sa colaboram cu Organizatia Natiunilor Unite si cu Organizatia Mondiala a Sanatatii pe aceasta tema, dar ei nu ne permit”, a declarat Larry Kudlow, directorul Consiliului Economic National al SUA, potrivit Bloomberg.

In afara Chinei continentale, exista trei decese provocate de coronavirus – unul in Japonia, unul in Filipine si unul in Hong Kong.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.