China ameninta SUA! Va deveni a doua mare piata de capital din lume!
Externe

China ameninta SUA! Va deveni a doua mare piata de capital din lume!

Americanii ar trebui sa se teama de asediul Asiei pe piata de capital. Potrivit unui studiu al bancii elvetiene Credit Suisse, citat de CNBC, China va depasi pana in 2030 Marea Britanie si Japonia devenind a doua mare piata de capital din lume, dupa Statele Unite.

Capitalizarea va creste in China in urmatorii 17 ani pana la 54.000 de miliarde de dolari, echivalentul a 19% din valoarea pietelor de capital la nivel global.

„Prognoza este bazata pe premisa privind liberalizarea contului de capital in China in urmatorii 17 ani, care ar da investitorilor straini acces la piata actiunilor de tip A”, noteaza Credit Suisse.

Ponderea tarilor emergente in capitalizarea la nivel global ar urma sa creasca de peste doua ori pana in 2030.

Cele 20 de economii emergente mari analizate de Credit Suisse reprezinta in prezent doar 22% din capitalizarea la nivel global si 14% din piata obligatiunilor corporate si guvernamentale.

Pana in 2030, ponderea pietelor de capital din tarile emergene va urca la 39%, in timp ce pe obligatiuni ale companiilor va ajunge la 36%, iar pe obligatiuni guvernamentale la 27%.

Alte economii emergente vor inregistra, de asemenea, o ascensiune puternica in aceasta perioada.

Printre acestea, Arabia Saudita va urca de pe locul 10 in prezent pe 6 pana in 2030, Indonezia de pe 12 pe 7, iar Turcia de pe 17 pe 10.

Statele Unite vor ramane cea mai mare piata de capital din lume, cu o valoare estimata la 98.000 de miliarde de dolari in 2030, reprezentand 35% din totalul la nivel global.

Articole asemănătoare

FRATII TERORISTI KOUACHI AU MURIT DUPA UN ASALT AL FORTELOR SPECIALE IN TIPOGRAFIA DIN DANMARTIN-EN-GOELE. LIVE

Lucy Ionesco

Euroscepticul Nigel Farage trezeste din nou interesul britanicilor! Partidul Brexit ia fata conservatorilor si laburistilor in sondaje

Lucy Ionesco

Bill de Blasio a fost ales primar al New York-ului

Bogdan