Chiril Gaburici ar putea fi noul premier al Rep. Moldova

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota februarie 14, 2015 12:02

Chiril Gaburici ar putea fi noul premier al Rep. Moldova

REPUBLICA MOLDOVA – Chiril Gaburici a fost propus pentru functia de premier al Republicii Moldova. Chiril Gaburici este fost director al uneia dintre principalele companii de telefonie mobila din Republica Moldova, numele sau fiind noua propunere a PLDM pentru functia de premier.

Presedintele PLDM, Vlad Filat, a declarat vineri seara ca spera ca noul candidat in persoana lui Chiril Gaburici sa obtina si sprijinul Partidului Comunistilor.

Liderul acestuia, Vladimir Voronin, anuntase anterior ca si-ar dori un premier provenit din zona afacerilor si care nu a mai fost implicat in politica.

HotWeek.ro iti recomanda si: Influenta politicii lui Vladimir Putin in Rep. Moldova

Chiril Gaburici a fost propus dupa ce, joi, parlamentul a respins candidatura actualului premier, Iurie Leanca, propus tot de PLDM.

Iurie Leanca a obtinut doar voturile PLDM si ale PD, care au format o coalitie minoritara dupa ce nu s-au inteles cu cel de-al treilea partid proeuropean de la Chisinau, cel Liberal.

Premierul inrerimar Iurie Leanca a declarat ieri ca in cazul in care noul guvern va fi sustinut de PCRM el nu va vota in parlament pentru acesta.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.