Cinci deputati PSD si unul de la PMP s-au inscris, in ultimele zile, in partidul lui Victor Ponta

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu mai 29, 2018 12:32

Cinci deputati PSD si unul de la PMP s-au inscris, in ultimele zile, in partidul lui Victor Ponta

Cinci deputați PSD și unul de la PMP s-au înscris, în ultima săptămână, în Pro România, partidul lui Victor Ponta. Cifra este modestă dar, după aceste mutări, PSD și ALDE mai au doar 164 de voturi în Camera Deputaților, față de majoritatea de 165, necesară pentru a trece actelor normative, notează România Liberă.

Este pentru prima dată de la alegerile parlamentare din 2016 când voturile PSD și ALDE nu mai sunt suficiente pentru a avea majoritate în Camera Deputaților. În decembrie 2016, cele două partide aveau 174 de deputați. Lucrurile s-au schimbat pentru că Victor Ponta și Daniel Constantin au părăsit PSD și ALDE, luând cu ei și câțiva parlamentari.

În noul context, PSD și ALDE pot avea probleme la votul legilor organice şi al hotărârilor privind Regulamentul Camerei, pentru care este nevoie de jumătate plus unu din numărul total de deputaţi.

Cei de la PSD şi ALDE sunt obligaţi de acum înainte să caute sprijinul UDMR şi al reprezentanţilor minorităţilor naţionale. De obicei cele două grupuri susţin majoritatea dar au fost şi situaţii în care negocierile au fost complicate.

Așa s-a întâmplat în unele rânduri în Senat, unde PSD și ALDE au făcut concesii UDMR pentru a obține voturile Uniunii pentru anumite acte normative. Or, concesiile făcute UDMR au provocat nemulțumirile filialelor PSD din Ardeal.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.