Politica

Cine este AUR, partidul necunoscut care ar putea crea o mare surpriza la alegerile parlamentare

PSD si PNL sunt aproape la egalitate in rezultatele exit poll, cu aproximativ 30 de procente, date care vin si cu o surpriza. AUR, un partid necunoscut, este pe cale sa realizeze o mare surpriza la aceste alegeri parlamentare.

Partidul AUR ar putea intra, asadar, in Parlament, conform rezultatelor exit poll. Partidul Alianta pentru Unirea Romanilor (AUR) are pentru prima data liste electorale pentru Parlamentul Romaniei.

A fost infiintat in septembrie 2019 de George Simion, cunoscut militant pentru unirea Basarabiei cu Romania. Acum, AUR ar putea intra in Parlament. Niciun sondaj de opinie din campania electorala nu il credita cu o asemenea reusita.

Rezultate exit poll CURS Avangarde. Ce procente inregistreaza PNL, PSD si USR la alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020

Conform rezultatelor EXIT-POLL, Partiul Alianta pentru Unirea Romanilor (AUR) a obtinut un scor de 5,20%.

Ce prevede programul partidului AUR

Membrii AUR care candideaza la parlamentare 2020 AUR a avut primul congres in 24 ianuarie 2020, conducerea aleasa fiind formata din doi copresedinti: George Simion si fostul jurnalist Claudiu Tarziu. Presedinte al senatului partidului este scriitorul Sorin Lavric, unul dintre membrii comitetului de initiativa „Romania pentru Familie”, absolvent al Facultatii de Medicina si al Facultatii de Filosofie, si doctor in filosofie in 2005.

Programul politic al AUR arata ca are „viziune spiritualista, pe care o opune categoric vederii plate a materialismului vulgar”.

„Suntem incredintati ca miza fundamentala a vietii noastre este una spirituala, fara legatura cu inepta ambitie a progresului material. In mod evident, aceasta pozitionare a noastra nu inseamna ca suntem impotriva cautarii firesti a bunastarii de catre fiecare persoana, dar respingem idolatria banului, considerand castigul material un mijloc, nu un scop in sine”, sustine programul AUR.

Printre obiectivele AUR se regaseste si cel care l-a consacrat pe Simion in spatiul public din Romania, si anume asumarea reunirii cu Republica Moldova ca proiect de tara. De asemenea, AUR isi propune printre altele si libertate personala, religioasa, economica, politica, stat de drept, justitie independenta si functionala.

Stiri pe aceeasi tema

Catalin Predoiu si Emil Boc, chemati in instanta de Elena Udrea

Cristiana Petrariu Bota

Basescu este noul presedinte al partidului Miscarea Populara

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult