Cine este candidatul PSD la alegerile prezidentiale din 2019

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota martie 5, 2019 14:33

Cine este candidatul PSD la alegerile prezidentiale din 2019

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat zilele trecute, intr-o conferinta de presa la Targu Jiu, ca dupa alegerile europarlamentare va fi anuntat candidatul pe care PSD il va sustine in cursa pentru prezidentiale.

Totodata, el a subliniat ca va fi decis dupa alegerile europarlamentare din mai candidatul pe care PSD il va sustine pentru alegerile prezidentiale din toamna, reiterand ca isi doreste ca social-democratii si ALDE sa aiba un candidat comun.

“Dupa alegerile europarlamentare (…) Iau in calcul varianta ca din partea aliantei PSD-ALDE sa candideze candidatul cu cele mai mari sanse pentru ca Iohannis sa nu mai loveasca Romania inca cinci ani de zile. Asta este principalul criteriu care pentru mine, personal, este cel mai important. Obiectivul major este sa nu mai fie Iohannis sau cine stie ce alta inventie securistoida”, a declarat Liviu Dragnea.

Urmatoarele alegeri prezidentiale in Romania vor avea loc in noiembrie sau decembrie 2019. Presedintele Klaus Iohannis, ales in 2014, este eligibil pentru realegere.

Klaus Iohannis a castigat ultimele alegeri prezidentiale in 2014, cu 54,43% din voturi, fiind investit in functie odata cu depunerea juramantului pe 21 decembrie 2014. Potrivit articolului 81 din Constitutia Romaniei, „nicio persoana nu poate indeplini functia de Presedinte al Romaniei decat pentru cel mult doua mandate”, astfel ca Klaus Iohannis este eligibil pentru realegere.

Calendarul electoral urmeaza sa fie stabilit de Guvern.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.