Cine nu are nevoie de autorizatie ISU
Recomandari

Cine nu are nevoie de autorizatie ISU

Autorizatia ISU este autorizatia de securitate la incendiu si este un act administrativ prin care este certificat faptul ca, in urma verificarilor de pe teren si in urma analizei anumitor documente cu privire la realizarea masurilor de aparare contra incendiilor, sunt indeplinite cerintele de securitate contra incendiilor.

Normele de avizare si de autorizare cu privire la acest aspect sunt aprbate de ordine specifice. De obicei, un birou de arhitectura va colabora cu specialisti care pot oferi astfel de autorizatii, pentru ca proiectele sa poata demara cat mai rapid.  Sunt si persoane care nu vor avea nevoie de autorizatie ISU.

Cine nu are nevoie de autorizatie ISU

Exista mai multe categorii de cladiri care nu au nevoie de autorizatie ISU pentru a fi folosite. Spre exemplu, cladirile care au aria mai mica de 600 mp si care au destinatia de productie, comert, depozitare sau servicii medicale, nu au nevoie de autorizatie ISU.

De asemenea, cladirile care au aria mai mica de 200 mp si activeaza in domeniul alimentatiei publice, asa cum sunt restaurantele, barurile si cafenelele nu au nevoie de autorizatie ISU pentru a-si continua activitatea.

Cladirile care sunt folosite pentru comert si au aria mai mica de 600 mp nu necesita o astfel de autorizatie. In aceeasi categorie sunt incluse si cladirile cu aria mai mica de 600 mp dar care sunt folosite in domeniul financiar, in asigurari si in spatiile de birouri sau in domeniul bancar, respectiv cele care sunt construite cu destinatie de tipul centru de agrement.

Cladirile care functioneaza ca structuri pentru primire turistica si care au mai putin de 16 locuri de cazare sau mai putin de 8 camere nu encesita autorizatie ISU pentru a-si continua activitatea. Nici amenajarile sportive cu o capacitate sub 200 de locuri la interior sau 1000 de locuri la exterior nu au nevoie de autorizatie.

Pentru o parte dintre aceste destinatii cu suprafata mai mica de 200 mp, in cazul in care sunt in cladiri de locuinte colective atunci nu va mai fi necesar avizul sau autorizatia de securitate la incendiu.

De la aceste autorizatii sunt scutite si cladirile temporare pentru spectacole sau evenimente care au capacitatea de maxim 200 de locuri pe scaune, sau care functioneaza in scop comercial si au aria mai mica de 2500 mp.

Spatiile amenajate in cladirile petnru parcare unui numar mai mic de 10 masini nu trebuie sa obtina autorizatie si nici amenajarile agrozootehnice mai mici de 600 mp.

Cladirile care sunt folosite pentru cultura si care au aria desfasurata sub 600 mp sunt scutite de obtinerea avizelor, la fel si spatiile de invatamant construite inainte de 1992, in cazul in care nu au fost extinse si modificate. De asemenea, spatiile comerciale care se afla la parterul blocurilor, daca nu au fost modificate intre 2015 si 1992 nu trebuie sa ia autorizatie.

Pentru siguranta proprie insa este bine ca toate aceste spatii sa fie verificate pentru a fi sigure si sa nu pune in pericol viata celor care le folosesc.

Stiri pe aceeasi tema

Bucura-te de inovatia in domeniul accesoriilor audio cu modelul Huawei Bluetooth Lite

Cristiana Petrariu Bota

Cum alegi laptele praf potrivit pentru bebelusul tau?

Cristiana Petrariu Bota

Ce avantaje ofera serviciile de plata fara numerar

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult