Cine plateste pentru majoretele nord-coreene prezente la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarna de la Pyeongchang?
Sport

Cine plateste pentru majoretele nord-coreene prezente la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarna de la Pyeongchang?

Prezenta majoretelor nord-coreene la  Jocurile Olimpice de iarna de la Pyeongchang va fi decontata financiar de Coreea de Sud, potrivit presei de la Seoul, care mai noteaza ca sud-coreenii vor acoperi financiar si costurile cu echipa demonstrativa de taekwondo, cheltuielile cu deplasarea jurnalistilor si a orchestrei Smjiyon.

Potrivit ziarului de limbă engleză Koreea Daily, citat de RFI, nota de plată s-ar ridica la echivalentul a aproximativ 2 milioane de euro, sumă care reprezintă cheltuielile participării Phenianului la Jocurile Olimpice.

Decontarea acestor cheltuieli face parte din acordul convenit în ianuarie, când s-a reluat contactul dintre cele două Corei.

Un purtător de cuvânt al Ministerului Unificării a declarat că sumele au fost alocate din Fondul de Cooperare inter-coreeană și reprezintă cea mai mare cheltuială pe care acest fond a efectuat-o de la crearea sa, în 1991.

Suma acoperă inclusiv costul majoretelor, al echipei demonstrative de taekwondo, cheltuielile cu deplasarea jurnaliștilor și a orchestrei Samjiyon – în total, câteva sute de persoane.

Pe de altă parte, suma nu acoperă costurile vizitei de trei zile a delegației politice din Phenian, care i-a inclus pe liderul formal al Nordului, Kim Yong-nam și pe Kim Yo-jong, sora liderului Kim Jong-un. Ea a stat într-un hotel de cinci stele și a fost invitată la un prânz în sediul guvernului sud-coreean.

„Clasificăm această vizită în categoria dialogului inter-coreean”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Unificării, citat de Korea Daily (Courrier international).

Stiri pe aceeasi tema

Franta a castigat Campionatul Mondial de Handbal masculin

Bogdan

Nationala de fotbal a Romaniei va juca in noiembrie partide amicale cu Turcia si Olanda

Delia Ion

Serena Williams s-ar putea retrage din activitatea competitionala

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult