Cine plateste pentru majoretele nord-coreene prezente la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarna de la Pyeongchang?
Sport

Cine plateste pentru majoretele nord-coreene prezente la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarna de la Pyeongchang?

Prezenta majoretelor nord-coreene la  Jocurile Olimpice de iarna de la Pyeongchang va fi decontata financiar de Coreea de Sud, potrivit presei de la Seoul, care mai noteaza ca sud-coreenii vor acoperi financiar si costurile cu echipa demonstrativa de taekwondo, cheltuielile cu deplasarea jurnalistilor si a orchestrei Smjiyon.

Potrivit ziarului de limbă engleză Koreea Daily, citat de RFI, nota de plată s-ar ridica la echivalentul a aproximativ 2 milioane de euro, sumă care reprezintă cheltuielile participării Phenianului la Jocurile Olimpice.

Decontarea acestor cheltuieli face parte din acordul convenit în ianuarie, când s-a reluat contactul dintre cele două Corei.

Un purtător de cuvânt al Ministerului Unificării a declarat că sumele au fost alocate din Fondul de Cooperare inter-coreeană și reprezintă cea mai mare cheltuială pe care acest fond a efectuat-o de la crearea sa, în 1991.

Suma acoperă inclusiv costul majoretelor, al echipei demonstrative de taekwondo, cheltuielile cu deplasarea jurnaliștilor și a orchestrei Samjiyon – în total, câteva sute de persoane.

Pe de altă parte, suma nu acoperă costurile vizitei de trei zile a delegației politice din Phenian, care i-a inclus pe liderul formal al Nordului, Kim Yong-nam și pe Kim Yo-jong, sora liderului Kim Jong-un. Ea a stat într-un hotel de cinci stele și a fost invitată la un prânz în sediul guvernului sud-coreean.

„Clasificăm această vizită în categoria dialogului inter-coreean”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Unificării, citat de Korea Daily (Courrier international).

Stiri pe aceeasi tema

Galatasaray Istanbul, exclusa din cupele europene pentru ca a incalcat legea fair-play-ului financiar

Cristiana Petrariu Bota

TURNEUL CAMPIONILOR: Novak Djokovic s-a calificat in semifinale

Cristiana Petrariu Bota

Ion Cristoiu: Din 3 milioane de romani din Diaspora, era atit de greu sa vina la Lyon 30.000 de suporteri?

Bogdan

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult