Cine sunt cele mai influente femei care lucreaza in bancile din Romania

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota martie 8, 2019 20:40

Cine sunt cele mai influente femei care lucreaza in bancile din Romania

Sectorul bancar romanesc este in continuare dominat de barbati la nivel de top management. Potrivit unui matrial publicat d Ziarul Financiar, nicio banca locala mare din top 10 nu are presedinte sau director general o femeie, dar in boardurile executive ale primilor zece jucatori din sistem si-au facut loc 14 femei pe pozitii de director general adjunct.

Sursa citata precizeaza ca in top 3 banci sunt numai cinci femei in conducerea executiva. In top 10 nu exista nicio femeie CEO

Banca Transilvania, care a urcat anul trecut pe prima pozitie in top, devenind cea mai mare banca din Romania dupa active, are trei femei director general adjunct: Luminita Runcan, care se ocupa de divizia de risc, Gabriela Nistor, responsabila cu retailul si Mihaela Nadasan, care este din octombrie 2018 director general adjunct – institutii si piete financiare.

BCR, a doua cea mai mare banca din sistem, are doua femei in structura de conducere. Dana Demetrian a devenit in 2015 vicepresedinte responsabil cu segmentele de retail si private banking. Ea fusese recrutata pe pozitia de director al retelei de retail in 2013. Cealalta femeie din boardul executiv al BCR este Elke Meier, vicepresedinte executiv financiar, ea ocupand aceasta pozitie din 2018.

In cazul BRD-SocGen, UniCredit si Raiffeisen Bank, care ocupa locurile trei, patru si cinci in topul bancilor dupa active, nu exista nicio femeie in conducerea executiva. In anii trecuti, femeile erau cel mai bine reprezentate in boardul UniCredit Bank, unde trei din sase membri erau femei. La BRD-SocGen a fost pana anul trecut o singura femeie in boardul executiv, Gabriela Gavrilescu, director general adjunct pe corporate, care a renuntat la aceasta pozitie.

Sursa: Ziarul Financiar

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.