Cine sunt pilotii care s-au catapultat in accidentul aviatic din judetul Bacau. Zborurile cu aeronavele de tip IAR 99 Soim au fost oprite

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu iulie 16, 2018 18:00

Cine sunt pilotii care s-au catapultat in accidentul aviatic din judetul Bacau. Zborurile cu aeronavele de tip IAR 99 Soim au fost oprite

Ministerul Apărării Naționale a oferit luni după-amiază primele detalii despre piloții avionului militar prăbușit în Bacău, care au reușit să se catapulteze, dar și despre producerea incidentului. Zborurile cu aeronavele de tip IAR 99 Şoim au fost sistate până la finalizarea anchetei, iar în cauză, a fost sesizat Parchetul Militar.

Un accident aviatic s-a produs, luni, in judetul Bacau. Un avion militar de instrucţie de tipul IAR 99 Şoim s-a prăbuşit în apropierea localităţii Nicolae Bălcescu din judeţul Bacău. Doi piloţi se aflau la bord, acestia reusind sa se catapulteze.

MapN a transmis presei numele și gradul, respectiv funcția celor doi piloți care s-au catapultat. Potrivit sursei citate, militarii sunt în stare stabilă și vor fi transportați la București:

„Comandorul Marcel Breşug, şeful de stat major al Bazei 95 Aeriană „Erou căpitan aviator Alexandru Șerbănescu”, şi căpitan-comandorul Iulian Pena, instructor-şef zbor în cadrul aceleiaşi unități militare, s-au catapultat astăzi, 16 iulie, în jurul orei 13:30, la 5 kilometri vest de localitatea Nicolae Bălcescu din județul Bacău, deasupra Lacului Galbeni.

Iti recomandam si: Accident aviatic in judetul Bacau. Un avion militar de instructie IAR 99 Soim s-a prabusit langa localitatea Nicolae Balcescu

Piloţii au fost recuperaţi de echipele de căutare-salvare ale bazei aeriene și se află în stare stabilă. Un elicopter SMURD execută deja, la această oră, un zbor pentru evacuarea primului dintre piloţii recuperaţi către Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila”, din București, urmând ca cel de-al doilea să fie transportat la acelaşi spital cu un avion de tip C-27J Spartan, din cadrul Forţelor Aeriene Române, configurat pentru evacuare medicală.

Comandorul Breşug, în vârstă de 41 ani, are la activ peste 1.000 de ore de zbor pe aeronava IAR 99 Şoim, iar căpitan-comandorul Pena, în vârstă de 40 de ani, are o experienţă de zbor de aproape 450 de ore pe aeronava menţionată.

Aeronava militară decolase în jurul orei 13.20 din baza aeriană pentru a executa un zbor de verificare tehnică.

După aproximativ 10 minute de zbor, piloţii s-au catapultat, aeronava prăbușindu-se în zona menționată, în afara ariilor locuite.”

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.