Ministerul Muncii: Cresterea alocatiilor pentru copii nu se poate face peste noapte, nu sunt fonduri
Breaking News

Cine va fi noul premier si cine sunt posibilii ministri din noul Guvern PSD

Motiunea de cenzura la adresa guvernului Sorin Grindeanu, depusa de PSD si ALDE si semnata de 222 de parlamentari a trecut miercuri cu 241 de voturi „pentru”, astfel ca Guvernul Grindeanu a fost demis. Acum, intrebarea care sta pe buzele tuturor este cine va fi noul premier si cine va face parte din noul Guvern PSD.

Liviu Dragnea îşi pregăteşte noul Executiv. Liviu Dragnea, presedintele PSD, a anuntat ca partidul va merge cu o singura propunere de premier la consultarile de luni de la Cotroceni. Dragnea a spus ca are in acest moment patru variante, iar numele final va fi ales in Comitetul Executiv al partidului. Intrebat daca ar putea fi un tehnocrat de stanga, din afara partidului, Dragnea a spus: „Nu cred”. Intrebat care e profilul viitorului premier, Dragnea a spus: „Sa fie un om corect, responsabil, care sa nu fie aventurier, sa aiba capacitatea de implementare a programului de guvernare, un om cinstit”.

Potrivit unor surse politice, liderul PSD a făcut deja o listă cu cei care vor face parte din noul Executiv. Florin Georgescu este propunerea pentru premier, în timp ce Teodorovici ar putea ajunge la Finanţe, au declarat surse politice pentru agentia Mediafax.

Vezi si: Motiunea de cenzura a trecut, guvernul Grindeanu este demis. Au fost 241 de voturi „pentru”

Dragnea va propune mai multe variante de premier: Vom discuta despre noul Guvern dupa motiune

Potrivit surselor citate, Liviu Dragnea s-a întâlnit încă de luni seară cu mai mulţi membri din partid pentru a face lista cu numele viitorilor membri ai guvernului. Strategia lui Dragnea este să ceară sprijinul Comitetului Executiv Naţional pentru fiecare ministru în parte.

Sursele citate spun că liderul PSD ar vrea să meargă pe mâna prim vice-guvernatorului BNR, Florin Georgescu, pentru funcţia de premier.

Printre cei care vor face parte din noul Guvern se află şi miniştri din Guvernarea Grindeanu: Sevil Shhaideh, Carmen Dan, Lia Olguţa Vasilescu, Mihai Tudose şi Rovana Plumb îşi vor păstra portofoliile, anunţă surse politice.

Tudorel Toader va rămâne la Ministerul Justiţiei, în timp ce ALDE ar urma să-şi păstreze portofoliile actuale.

La Finanţe, postul ar urma să fie ocupat de un nume care a mai deţinut funcţia, Eugen Teodorovici. Diplomatul de carieră, ambasadorul Sorin Ducaru (care acum ocupă poziţia de Secretar General Adjunct pentru Provocări de Securitate din cadrul NATO) ar urma să îl înlocuiască pe Gabriel Leş la Apărare.

Sorin Moisă şi Simona Miculescu sunt alte nume vehiculate de apropiaţii lui Liviu Dragnea pentru noul Executiv.

Articole asemănătoare

Lucian Duta, fost presedinte al CNAS, a fost trimis in judecata de DNA pentru luare de mita

Ioana Badulescu

Kovesi candideaza pentru functia de procuror-sef al Parchetului European. Procedura de selectie este in plina desfasurare la Comisia Europeana

Lucy Ionesco

Avertisment transmis de BNR: Romania a ajuns la fundul sacului. Forta de munca se va scumpi, iar fiscalitatea nu mai poate fi redusa

Ioana Badulescu