7.9 C
România
26 septembrie 2021
Sedinta la PSD. Demisii si mutari in Guvern, Olguta Vasilescu pleaca de la Ministerul Muncii, Tudorel Toader ramane la Justitie. UPDATE
Politica

Cine va fi noul sef al grupului PSD din Senat dupa plecarea lui Ilie Sarbu?

Senatorii PSD s-au reunit, duminica, pentru a stabili cine va fi noul sef al grupului PSD, dupa ce surse politice au precizat, zilele trecute, ca Ilie Sarbu va demisiona din PSD si din Parlament, urmand a ocupa o functie la Curtea de Conturi a Romaniei.

La intalnire este prezent si premierul Victor Ponta, precum şi preşedintele interimar al partidului, Liviu Dragnea. „Cum adică de ce am venit? De când sunt prim-ministru, am lipsit vreodată de la grupul de la Senat? Puneţi nişte întrebări de duminică”, a declarat Ponta la intrarea în sala grupului PSD din Senat, potrivit Agerpres.

Victor Ponta a declarat duminica, la Senat, ca Ilie Sârbu îşi exprimase, inca de la sfarsitul anului trecut, dorinţa de a nu mai candida pentru funcţia de lider al grupului senatorial al PSD: „Din decembrie nu a mai vrut să fie lider de grup. L-am rugat frumos să mai stea o sesiune şi acum i-am mulţumit şi chiar a fost un lider de grup foarte bun, dar, în acelaşi timp, pot fi şi alţi lideri foarte buni şi voi lucra foarte bine ca prim-ministru cu Grupul de la Senat, cum am lucrat şi până acum.”

„Le-am mulţumit pentru că, la Senat, întotdeauna balanţa e un pic mai strânsă. A fost, în mandatul trecut, când noi încercam să avem majoritate la Senat şi era tot timpul la un vot, la două, şi totuşi au câştigat absolut toate voturile importante şi, din punctul meu de vedere, vor păstra această majoritate funcţională şi foarte bună, fără niciun fel de probleme, şi în următoarea sesiune. Le-am mulţumit pentru că Senatul, ca şi Camera Deputaţilor, atât în şedinţele separate, cât şi în şedinţele comune, trei ani şi jumătate au sprijinit fără niciun fel de sincopă proiectele Guvernului, inclusiv la moţiuni de cenzură”, a adaugat primul ministru.

„Vom vedea, în continuare, noul lider cum reuşeşte să îşi îndeplinească atribuţiile şi să mobilizeze grupul, dar eu cred că aşa cum e grupul lucrurile vor merge foarte bine. (…) Grupul, aşa cum a fost el şi cum este, este un grup compact, unit şi nu am avut niciodată probleme sau divergenţe între noi”, a declarat Ilie Sârbu la sosirea la sedinta de duminica.

„În săptămâna care urmează va intra Codul fiscal şi aici va trebui să ne mobilizăm exemplar, aşa cum am făcut-o de fiecare dată, şi să putem să-l trecem fără probleme. Dincolo de ceea ce se mai întâmplă, dar rareori, când mai cade câte o lege din cauza unui vot, eu sper ca situaţia asta în sesiunea care urmează să se rezolve. E păcat ca toţi colegii care vin şi un coleg nu vine să cadă legea”, a mai spus Ilie Sarbu.

„Moţiunile simple care au fost discutate la Senat nu au trecut, nici moţiunea de cenzură şi astea sunt realizări pe care trebuie să le subliniem. Mai avem câteva lucruri de menţionat faţă de activitatea generală a grupului – 250 de declaraţii politice, 296 de întrebări, 114 interpelări. Aproape în fiecare luni am avut invitat, la grup, câte un ministru cu care am discutat”, a adaugat el.

Stiri pe aceeasi tema

Daciana Sarbu a anuntat ca demisioneaza din PSD, urmand a activa in Parlamentul European ca independent

Ioana Badulescu

Cristi Preda a cerut audierea lui Victor Ponta in Parlamentul European

Cristiana Petrariu Bota

Premierul Ponta se intoarce de urgenta in Romania din Mexic, dupa explozia din clubul Colectiv din Bucuresti

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult