Dacian Ciolos
Politica

Ciolos: Si absenteismul este o alegere, regret ca nu am reusit sa dam incredere mai multor romani

Premierul Dacian Ciolos a reactionat, luni, dupa ce BEC a anuntat rezultatele la alegerile parlamentare de duminica. Ciolos atrage atentia ca si absenteismul este o alegere si isi exprima regretul ca nu a reusit sa dea incredere mai multor romani.

In mesajul sau, Dacian Ciolos precizeaza ca principalul mesaj pe care l-a perceput dupa scrutinul din 11 decembrie este ca Romania trebuie sa ramana tara in care legea si oamenii sa fie respectati, in care libertatile si valorile fundamentale sa fie garantate si promovate, in care avem nevoie de proiecte vizionare care sa-i uneasca pe romani, nu sa-i dezbine.

Redam mai jos mesajul integral postat de Dacian Ciolos pe pagina sa de socializare.

„Vă mulțumesc tuturor celor care ați ieșit ieri la vot și, indiferent de opțiunile politice, v-ați câștigat legitimitatea de a monitoriza mandatul viitorului Parlament și al următorului Guvern. Vă încurajez să vă păstrați și să vă dezvoltați spiritul civic, pentru ca democrația noastră să continue să evolueze spre una activă și participativă.

Mărturisesc că m-aș fi bucurat să pot mulțumi astăzi mai multor oameni, îndeosebi tineri, care să fi participat la vot și să fi asigurat o mai mare reprezentare și legitimitate scrutinului de ieri. Însă și absenteismul este o alegere și este un semnal căruia, pentru a da substanță democrației, trebuie să-i identificam resorturile. Regret că nu am reușit să dăm încredere mai multor români că implicarea civică nu este un lux, ci un element esențial al democrației.
Respect opțiunea politică a fiecăruia, ca esență a spiritului democratic. Principalul mesaj pe care eu l-am perceput după scrutinul de ieri este că România trebuie să rămână țara în care legea și oamenii să fie respectați, în care libertățile și valorile fundamentale să fie garantate și promovate, în care avem nevoie de proiecte vizionare care să ne unească și nu să ne dezbine.

Societatea românească are nevoie de oameni care să spună lucrurilor pe nume, fără patimă, fără să sădească frica, fără să contribuie la divizarea societății. Avem responsabilitatea să construim împreună un mai bine comun, o societate matură. Sper că vom reuși să construim în continuare pe adevăr și nu pe minciună. Îmi doresc din tot sufletul ca România să continue să aibă o guvernare responsabilă, deschisă, onestă.

Vă mulțumesc pentru sprijin și pentru miile de mesaje pe care le-am primit noaptea trecută!”.

Stiri pe aceeasi tema

Traian Basescu: Romania este extrem de amenintata de atentate teroriste. Romanii pot fi oricand victime!

Cristiana Petrariu Bota

Cristian Parvulescu: Se anunta o coabitare dificila. Dragnea si-ar putea subrezi pozitia de lider al PSD

Cristiana Petrariu Bota

Geoana sustine ca Antonescu a pierdut o treime din simpatizantii PSD

admin

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult