RETETE DE PASTE 2016. CIORBA DE MIEL A LA GREC. HotWeek va prezinta mai jos o reteta delicioasa pentru masa de Paste: ciorba de miel a la grec. Se stie ca mielul este ingredientul principal pe masa de Paste. Fie ca e preparat friptura, ciorba sau drob, mielul este esenta sarbatorilor Pascale.
RETETE DE PASTE 2016. CIORBA DE MIEL A LA GREC. Ciorba de miel a la grec este o reteta mai speciala, aprofundata de bucatarii Masterchef. Reteta de ciorba de miel a la grec de mai jos este semnata de Traian Galleguillos. Iata de ce ingrediente aveti nevoie si cum se prepara delicioasa ciorba de miel a la grec.
RETETE DE PASTE 2016. INGREDIENTE PENTRU CIORBA DE MIEL A LA GREC
1 legatura leustean, 1 legatura patrunjel, 100g lamaie, 25g faina , 2 oua, 300g smantana, 50g orez, 50g ulei, 150g ceapa, 100g telina, 50g patrunjel, 150g morcovi, 500-600g carne de miel, sare.
Iti recomandam si: RETETA DROB DE MIEL DE PASTE: Reteta de drob de miel traditionala, de la bunica
Cea mai buna reteta de cozonac de Paste
RETETE DE PASTE 2016. CUM SE PREPARA CIORBA DE MIEL A LA GREC
Carnea de miel (de regula capul, bucati de la gat si coaste) se spala, se curata de pielite, se pune la fiert in apa cu sare si se spumeaza cat este necesar. Ceapa se toaca marunt si se caleste in putin ulei, se adauga zarzavatul de supa dat pe razatoare, se calesc impreuna si se adauga la ciorba atunci cand carnea este fiarta pe jumatate. Se fierb circa 30 min.
Se adauga orezul fiert separat (intr-o craticioara, la o parte de orez punem 2 parti de apa si fierbem rapid) si smantana amestecata cu faina si galbenusurile de ou si subtiata cu putina apa. Se acreste ciorba cu zeama de lamaie, se mai potriveste o data gustul de sare si se mai fierbe cateva minute. La sfarsit se pune leusteanul si patrunjelul verde tocate marunt.
Pofta buna si Paste Fericit!