2.2 C
România
24 noiembrie 2020
Citate-Bancuri

Citate ARSENIE BOCA. Cele mai intelepte sfaturi ale parintelui Arsenie Boca despre viata si moarte

HotWeek.ro va prezinta mai jos cateva citate si vorbe de duh lasate mostenire lumii de parintele Arsenie Boca. Arsenie Boca, cunoscut si ca Sfantul Ardealului, este considerat unul dintre cei mai mari duhovnici ai Romaniei. Parintele Arsenie Boca s-a nascut pe 29 septembrie 1910 in Vata de Sus, judetul Hunedoara si a trecut la cele vesnice pe 28 noiembrie 1989 la Sinaia. Mormantul Parintelui Arsenie Boca se afla la Manastirea Prislop, acest loc fiinf neintrerupt loc de pelerinaj pentru mii de credinciosi.

Cea mai mare libertate a omului este libertatea faţă de păcat.
Omul, în genunchi în faţa lui Dumnezeu, este mult mai mare.
Iisus mereu a avut ce răbda: mai presus de toate Crucea, răstignirea şi moartea.
Să nu vă gândiţi niciodată că după moarte veţi moşteni împărăţia pe care n-aţi trăit-o încă de pe pământ.
Cel mai frumos dar pe care îl putem face lui Dumnezeu e să ne dăm Lui pe noi înşine, pe viaţă.
O, Adevăr, care Dumnezeu eşti, fă să fiu una cu tine într-o dragoste veşnică. În Tine sălăşluieşte tot ceea ce doresc, tot ceea ce vreau. Toţi învăţaţii să tacă, toată făptura să amuţească în faţa Ta, grăieşte-mi numai Tu.
Inima omului are trei compartimente: primul este Cunoaşterea, ca o condiţie esenţială a realităţii lumii de dincolo; al doilea – Iubirea – necesară sfinţirii şi curăţirii omului şi al treilea – Voinţa necesară Desăvârşirii omului.
Dumnezeu nu are pe nimeni de pierdut.

Iti recomandam si: Citate despre FERICIRE

În mintea strâmbă şi lucrul drept se strâmbă.
Citeşte asimilând, nu simplu citind – că nu-i vorba de-a împlini o normă, ci un canon – aceasta-i norma sau principiul. Citeşte trăind, nu memorizând. A citi trăind, bucurându-te de frumuseţea unei idei, te construieşte conştient şi subconştient, iar timpul scoate cele sădite acolo aşa, cândva, ca pe ale tale. Ceea ce rămane după ce ai uitat tot ce ai citit aceea îţi aparţine cu adevărat; aceea ai asimilat. Deci nu te îndrum de-a citi ca să-ţi încarci memoria, aceasta e bibliografie şi slavă deşarta; ci de a creşte sufletul şi pe aripile artei mântuirii.
Mărturisirea lui Dumnezeu cu preţul vieţii este preţul învierii oamenilor întru sfinţi.
Toate darurile închise în destinul nostru sunt îngrădite cu suferinţe şi numai la atâtea daruri ajungem, prin câte suferinţe putem răzbi cu bucurie.
Toţi suntem condamnaţi la moarte şi mai nimeni nu crede că va muri; vorbesc de o credinţă care să-ţi transforme viaţa din vederea morţii, în vederea vieţii. Toţi suntem chemaţi la Viaţă şi mai nimeni nu trăieşte viaţa aceasta după aceea la care suntem chemaţi. Trăim omorând această chemare.
Iubirea lui Dumnezeu faţă de cel mai mare păcătos este mai mare decât iubirea celui mai mare sfânt faţă de Dumnezeu.

Vezi si: Mesaje de dincolo cu Rita Muresan: Fiti atenti la semne, o sa le intelegeti. Nu exista coincidente!

Citeşte mai degrabă ceea ce atinge inima decât ceea ce depărtează mintea.
Dumnezeu nu uită de om cum uită omul de Dumnezeu.
Nu poţi deveni om mare până nu te socoteşti că ai murit, până nu te obişnuieşti să socoteşti moartea ta ca ceva ce a fost, nu ca ceva ce urmează să fie.
Dacă oamenii ţi-ar face dreptate, Dumnezeu cum te-ar mai răsplăti?
Căsătoria-i pentru mântuire şi prunci, nu pentru plăceri.
Iubirea, prin natura sa, ocupa acelasi loc cu mistica. Ea e spirituala si nu poate fi asimilata organizarii fizice si trupesti.
Omul se roagă de Dumnezeu să-l scape de necazuri şi Dumnezeu se roagă de om să mai lase păcatul. Acum, judecaţi şi voi, cine de cine să asculte mai întâi, Dumnezeu de om sau Omul de Dumnezeu?
Ne întâlnim în prezent cu… viitorul trecutului.
Înainte de a exista ca persoane pământeşti, existăm ca gând, ca intenţie a lui Dumnezeu.
Cine vrea să biruie această primă piedică în calea mântuirii, are la îndemână acestea trei: răbdarea, iertarea şi rugăciunea.

Daca ti-a placut acest articol, poti urmari HotWeek.ro si pe Facebook, Twitter sau Google Plus!

Stiri pe aceeasi tema

Bancuri de Craciun. Doua blonde hotarasc sa mearga in padure sa caute un brad de Craciun

Ioana Badulescu

POSTUL PASTELUI 2017. 10 cuvinte la vreme de post ale Patriarhului Daniel

Cristiana Petrariu Bota

BANCURI CU PUTIN – Bancul spus de Putin cu spioni americani si servicii secrete ruse

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult