Citate-Bancuri

CITATE DESPRE ABDICARE

Vazuta initial ca o actiunea unor regi de a renunta la tron, verbul A ABDICA si-a largit intelesul, in prezent reprezentant renuntarea la orice lucru drag sau chiar a ceda in fata greutatilor.

„Nu inteleg sa abdic de la imperativele constiintei mele, pentru a-mi asigura o cariera.” (Mihail Drumes)

„Nimic nu este pierdut atat timp cat credinta este in picioare, cat sufletul nu abdica si capul se ridica din nou.” (Arsenie Papacioc)

„Viata este o abdicare continua, nu, insa, in favoarea mortii.” (Costel Zagan)

„Nu exagerati cu spiritul de reconciliere, nu va lasati impresionati de crize de nervi sau alte scene. Nu abdicati de la idealurile voastre. Urmariti mereu binele, nu acceptati niciodata sa faceti rau cuiva.” (Joseph Murphy)

„Ingenunchiat de frunzele galbene de toamna, ma gandesc la clipa despartirii, cand neputinta firii ne-a facut sa abdicam, iar fiorii dragostei s-au pierdut in valurile noptii.” (Alex Tudor)

„Demisia are o „incarcatura semantica” mult mai mare ca abdicarea; „cuantificarea” ei se face mai greu.” (Victor Martin)

„Nu intelegeti ca fiecare slujba acceptata in statul asta e o complicitate? Fiecare succes in cultura asta, o abdicare? Eu vreau sa daram. Vreau sa pun foc. Si pentru asta trebuie sa-mi pastrez mainile libere.” (Emil Cioran)

Sursa foto: allposters.com

Stiri pe aceeasi tema

Boboteaza sau Botezul Domnului in Iordan este marcata de credinciosi pe 6 ianuarie. Traditii si superstitii

Cristiana Petrariu Bota

Cea mai eficienta rugaciune care face minuni pentru credinciosii care o rostesc

Delia Ion

CITATE CELEBRE. FREUD: Esti stapanul a ceea ce nu spui si sclavul a ceea ce vorbesti

Cristiana Petrariu Bota

1 comment

Avatar
Kimpoy 1 iunie 2015 at 9:40 pm

Intradevar atunci cand ti se deidshce o usa (chiar si o portita), viata ta se poate schimba in bine. Aducandu-ti fericire si mult bine. Acum eu cred ca portita poti fi si tu insuti, nu neaparat ceva exterior sa apara. Oamenii de cele mai multe ori se salveaza singuri si devin astfel si mai fericiti.Ma gandesc ca uneori nu apare o portita de iesire (de scapare), si daca nu se deidshce una atunci iti poti crea tu una pe care sa o deschizi oricand vrei si prin care sa evadezi. Cred ca exista multe tipuri de usi. Usi ale cunoasterii (care se deschid atunci cand vrei sa inveti tot mai multe), usi ale inimii (care se dechid cand vrei sa intelegi tot mai multi oameni), si posibil inca o multitudine de altele la indemana. Fireste cel mai frumos este atunci cand destinul insusi deidshce o usa catre un nou orizont, dar daca simti ca viata devine rutina poti incerca cu portitele interioare de care iti povesteam. Ar putea fi si acesta un punct de vedere. Mai creativ, dar e si el acolo prezent la datorie.

Raspuns

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult